Talentovaná hudobníčka Andrea Bučko má nový videoklip

Talentovaná hudobníčka Andrea Bučko má nový videoklip
foto: Pavol Gemeiner

Očakávaný album Andrey Bučko „Polarity“ by sa mal na trhu objaviť vo februári tohto roka. Vznikol aj vďaka podpore fanúšikov z celého sveta prostredníctvom medzinárodného crowdfundingového portálu Indiegogo. Včera ráno hudobníčka predstavila nový videoklip k ústrednej albumovej skladbe Isn´t It.

Slovenská speváčka Andrea Bučko sa postupne dostáva do povedomia ako všestranná umelkyňa, ktorá si sama skladá piesne, píše texty, hrá na klavíri a spieva. Má za sebou niekoľko úspešných koncertov a tiež debutový album In the middle of…, na ktorom spolupracovala s harfistkou Máriou Kmeťkovou.

Príbeh o neustálom vnútornom boji

Skladba Isn´t It sa objaví na pripravovanom albume Polarity, ktorý vyjde už vo februári. Z albumu je uverejnených už niekoľko piesní (soundcloud.com/an­dreabuckooffi­cial), pričom k skladbe Be my Lover vyšiel na jar minulého roka aj Andrein prvý videoklip.

Skladba Isn´t It, ktorú predstavila dnes, v sebe nesie myšlienku polarít, ktorá je prítomná v celom albume. „Bije sa v nej silný cit so snahou o silné racio. Je to ten neustály boj, ktorý vie byť poriadne zničujúci,“ hovorí o svojej piesni Andrea.

Skladba vznikla už dávno, no zasadením starej témy do nového príbehu získala ďalší rozmer. „Zrazu to už nie je príbeh jedného konkrétneho muža a mňa, ale všetkých vzťahov, ktoré zlyhali na základe nerozhodnosti, zmätenosti, prílišnej analytickosti. Je jedno, pre koho je skladba určená, lebo hlavnú úlohu zohral princíp.“

V jednoduchosti je krása

Videoklip vytvoril rovnaký team ako klip k predchádzajúcej piesni Be my lover. Produkciu zabezpečila Magdaléna Mackovičková, kameru mal na starosti Viktor Kamenický a réžie sa ujal Róbert Slovák, ktorý okrem mnohých reklám režíroval videoklipy pre Puding pani Elvisovej či Polemic a tiež natočil celovečerný film Prvý slovenský horor.

„Isn’t It je podľa mňa jedna z najsilnejších súčasných slovenských skladieb, latku nasadila tak vysoko, že bolo pre mňa oveľa jednoduchšie ju týmto videoklipom podliezť, ako prekonať.“ V klipe dostala priestor aj slovenská móda – výrazné čierne šaty, ktoré má Andrea oblečená v celom videoklipe, vytvoril známy slovenský návrhár Boris Hanečka.

Video: Andrea Bučko - Isn't It

Video: Andrea Bučko - Be my lover