Albert Hammond Jr. z kapely The Strokes vydal už svoju tretiu sólovku

Albert Hammond Jr. z kapely The Strokes vydal už svoju tretiu sólovku zdroj: Vagrant

Album Momentary Masters vyšiel 31. júla a skalný fanúšikovia už kultových The Strokes si určite prídu na svoje.

Albert Hammond Jr. hrá v kapele The Strokes na gitaru a klávesy, a podobne ako ďalší členovia tejto americkej kapely sa stíha venovať aj vlastnému projektu. Svoju prvú sólovku Yours to Keep vydal ešte v roku 2006, o dva roky neskôr prišiel na svet album ¿Cómo Te Llama?. Po siedmich rokoch prichádza Albert Hammond Jr. so svojou treťou sólovkou s názvom Momentary Masters.

Zo všetkých desiatich nových skladieb sála atmosféra kapely The Strokes, o čom sa môžete presvedčiť aj vo videoklipe ku sklabe Losing Touch. V refréne sa dokonca Albert Hammond Jr. svojim spevom približuje Julianovy Casablancasovy, lídrovi The Strokes.

Video: Albert Hammond Jr. - Losing Touch

Album bol nahraný u Hammonda Jr. v prestavanej stodole v severnej časti štátu New York. Na nahrávaní sa podieľali okrem Hammonda gitarista Hammarsing Kharhmar (Mon Khmer), gitarista Mikey Hart (Bleachers), basák Jordan Brooks a bubeník Jeremy Gustin (Delicate Steve, Marc Ribot).

Album Momentary Masters vychádza na značke Vagrant Records a nájdete ho aj v ponuke streamovacích služieb Spotify alebo Deezer.

Zoznam skladieb Momentary Masters
01 Born Slippy
02 Power Hungry
03 Caught By My Shadow
04 Coming to Getcha
05 Losing Touch
06 Don't Think Twice
07 Razors Edge
08 Touché
09 Drunched In Crumbs
10 Side Boob