Nový album kapely Tata Bojs vyjde v októbri

Nový album kapely Tata Bojs vyjde v októbri
foto: Salim Issa zdroj: Supraphon

Celkovo deviaty album kapely Tata Bojs s názvom „A / B“ vyjde 9. októbra. Kapela ním nadväzuje na minuloročný dvojsingel „Strana A“

„Nemyslím si, že by sme sa vedome rozhodli pre nNejaký konkrétny zvuk. A už vôbec nie z hľadiska jeho prípadnej prístupnosti. Je to skôr tak, že zvuk si vyberie nás. Respektíve pesničky si povedia. Je ale pravda, že sa nám chcelo na albume použiť trochu viac elektroniky, ochutiť ju osemdesiatkovým zvukom. Ale takým tým súčasným osemdesiatkovým zvukom,“* komentuje nový album Mardoša.

Ako sme zvyknutí, kapelu stále zdobí predovšetkým múdra hravosť a určitá ľahkosť ako v textoch, tak vo zvuku. Napovedá o tom okrem iného fakt, že na albume s celkom trinástimi novými piesňami začujete napríklad sample z komunikácie letu kozmickej lode Apollo 13 alebo z vysielania stanice Hlas Ameriky.

Do vizuálneho konceptu albumu sa výrazne premietla Rubikova kocka. „Na začiatku bola Mardošova kresbička, kde bol názov Tata / Bojs rozpísaný do deviatich polí vo štvorci s lomítkom uprostred, čo sa mi veľmi páčilo a chceli sme to použiť pre titul spolu s kresbou na motívy Rubikovej kocky, ale potom sa ukázalo, že to moc nefunguje dohromady. Tak sme ten môj akvarel nakoniec nechali čistý a s typografickým variantom sa pracuje samostatne. Za dôležité považujem aj to, ako sa jednotlivé farebné polia v kresbe rozpíjajú a vpíjajú sami do seba. Môžeme to vnímať ako prelínanie nás samotných v kapele alebo aj hudobných štýlov, ktorých sa dotýkame. A ten červený stekanec tam tiež nie je náhodou.“ usmieva sa Milan a vysvetľuje genézu obalu.

Interpret: Tata Bojs
Značky: Nová hudba