Do Mlynskej Doliny sa vracia študentský festival Back To School

Do Mlynskej Doliny sa vracia študentský festival Back To School
foto: Ivan Draxler

Sviatok slovenských študentov sa blíži opäť. Už 7. októbra, teda presne do roka o do dňa od svojej vlaňajšej premiéry, vypukne druhý ročník študentského festivalu „BACK TO SCHOOL“. Organizátori sľubujú aj tento rok koncerty najlepších kapiel a neostávajú len pri nich. Jednému zo študentov navyše od základov zmenia študentský život. Celý akademicky rok bude ubytovaný na luxusnej izbe zvanej GOLDEN SPACE priamo na Mlynoch. Rovnako ako vlani, vstup na študentský festival bude bezplatný! Druhý ročník navyše prinesie niekoľko noviniek.

7. októbra 2014 zahájil svoj historicky prvý ročník nový slovenský festival určený predovšetkým špeciálne pre slovenských študentov – Back To School. Presne o rok sa podujatie vracia, aby práve na ňom študentské osadenstvo symbolicky oslávilo začiatok aktuálneho akademického roka. Festival opäť rozloží svoje pódium v Mlynskej Doline a poteší tak študentov v Bratislave.

Headlinerom druhého ročníka Le Payaco

Zlatým klincom niekoľkohodinovej série koncertov v Mlynskej Doline bude šou obľúbenej kapely Le Payaco, ktorá začiatkom leta vydala po desiatich rokoch nový album s názvom Dnes je ten deň. Okrem najobľúbenejších hitov sa teda fanúšikovia môžu tešiť aj na to, že si poprvýkrát vypočujú tiež nové skladby z čerstvo vydaného albumu. O warm-up sa bude starať už od 17tej hodiny prvá kapela na stagei, Walter Schnitzelsson. Po nej miesto na pódiu prevezmú kolegovia z Chiki Liki Tu-a, Heľenine oči a Puding Pani Elvisovej.

Podujatie Back To School však neprinesie len kopec kvalitnej hudby. Partner festivalu – Slovenská sporiteľňa prerobí jednu zo starších izieb na bratislavských Mlynoch a premení ju na nadštandardne zariadený Golden Space. A študent, ktorý zvíťazí v súťaži, ju bude môcť celý rok využívať! Zapojiť sa môžu všetci, čo majú alebo si otvoria Space účet v Slovenskej sporiteľni.

Ďalší partner festivalu, telekomunikačný operátor SWAN, chystá pre všetkých účastníkov veľké prekvapenie. Ak ste zvedaví, nenechajte si túto príležitosť ujsť a príďte sa presvedčiť naživo.

Afterparties novinkou druhého ročníka

Organizátori festivalu sa vyjadrili už pred štartom vlaňajšieho prvého ročníka, že ambíciou podujatia je, postupne z roka na rok rásť, a stať sa tak symbolicky študentským podujatím roka pre študentov na celom Slovensku. Svoj sľub začínajú plniť – už v rámci druhého ročníka totiž prinášajú novinku oproti tomu predošlému. Po skončení koncertov na hlavnom pódiu sa zábava presunie na viacero afterparties v hudobných kluboch v Mlynskej Doline. Hlavná afterparty sa bude odohrávať od 22:00 v priestoroch Unique Clubu. Ostatné parties budú prebiehať v kluboch Aura a Kotolna, pri čom každá z nich bude tematicky a hudobne odlišná.

LINE-UP
MAIN STAGE – parkovisko: 
17.00 – 17.40 WALTER SCHNITZELSSON
18.00 – 18.45 HELENINE OCI
19.00 – 19.45 CHIKI LIKI TU-A
20.00 – 20.45 PUDING PANI ELVISOVEJ
21.00 – 22.00 LE PAYACO

AFTERPARTIES
UNIQUE CLUB STAGE:
22.00 – 00.00 BOBSAN
00.00 – 02.00 EMONOIZBOYZ
02.00 – 04.00 SIR BAKULU

AURA OLDIES STAGE
KOTOLNA ROCK STAGE

Viac info:
https://www.facebook.com/…77857080738/
https://www.facebook.com/…93478515086/