Korben Dallas a Aneta Langerová majú spoločný videoklip k duetu Sen

Korben Dallas a Aneta Langerová majú spoločný videoklip k duetu Sen
foto: Andrea Simperová

Korben Dallas zverejnili duet s Anetou Langerovou Sen, ktorý je prvou ochutnávkou z pripravovaného symfonického albumu skupiny. Okrem samotnej skladby kapela zverejnila rovno aj emotívny klip k duetu. Režisérka Lucia Halmová ho natočila v nahrávacích štúdiách Slovenského rozhlasu v Bratislave, na festivale Bažant Pohoda a v nahrávacom štúdiu SONO pri Prahe.

“Keď sme dostali ponuku na vystúpenie v sprievode symfonického orchestra, najprv na festivale Viva Musica! a neskôr aj na Pohode, povedali sme si, že tento projekt chceme určite zachytiť aj v podobe albumu. Duet s Anetou nám do tohto projektu skvele zapasoval,” hovorí frontman skupiny Juraj Benetin. “Okrem toho, že Aneta je jednou z najtalentova­nejších speváčok v Česku, sadli sme si aj ľudsky. Myslím si, že aj z klipu dýcha pozitívna atmosféra našej spolupráce,” dopĺňa bubeník Ozo Guttler.

Video: Korben Dallas, Aneta Langerová, SOSR – Sen

“Keď ma Korben Dallas oslovili, veľmi ma to potešilo, rada ich hudbu počúvam. Páči sa mi výraz aj samotná farba hlasu Juraja Benetina. Netušila som, že si s ním niekedy zaspievam, a zrazu sme sedeli v bratislavskej kaviarni a o chvíľu nato nahrávali novú pieseň. Musím povedať, že “kluci” mi za ten krátky čas prirástli k srdcu. Snáď to nebol iba Sen,” hovorí Aneta Langerová, ktorá nedávno na november a december ohlásila druhú časť československého turné k jej aktuálnemu, dvojnásobne platinovému albumu Na Radosti.

Vydanie symfonického albumu Korben Dallas s názvom Kam ideme je naplánované na koniec októbra. Na albume sa budú nachádzať skladby skupiny v sprievode Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a v aranžmánoch Slava Solovića. Okrem skladieb z prvých troch albumov kapely bude album obsahovať aj dve novinky: spomínaný duet s Anetou Langerovou Sen a titulnú skladbu Kam ideme.

Producentom albumu je autor filmovej hudby Petr Ostouchov (Želary, Občanský průkaz), zvukovým majstrom je Milan Cimfe, ktorý v minulosti spolupracoval s Pražským výběrom, Čechomorom či Lenkou Dusilovou. V booklete a na obale albumu budú použité grafiky významného slovenského výtvarníka Rudolfa Filu, ktorý bol zároveň starým otcom basgitaristu Korben Dallas Lukáša Filu.

Okrem vydania nového albumu čakajú Korben Dallas v najbližších týždňoch aj spoločné koncerty s českou kapelou Zrní. V druhej polovici októbra sa skupiny predstavia v piatich slovenských mestách, v novembri a decembri budú nasledovať koncerty v Českej republike. Vstupenky na slovenské koncerty sú v predpredaji na predpredaj.sk a v sieti Ticketportal.

Slovenské koncerty turné Korben Dallas a Zrní
22. 10. – Bratislava, Majestic Music Club
23. 10. – Žilina, Nová synagóga
24. 10. – Banská Bystrica, Urban Spot
30. 10. – Prešov, KD Solivar
31. 10. – Košice, Tabačka Kulturfabrik