Tata Bojs prídu do Bratislavy predstaviť novú farebnú štúdiovku A/B

Tata Bojs prídu do Bratislavy predstaviť novú farebnú štúdiovku A/B
foto: Salim Issa zdroj: Supraphon

Ak patríte medzi naozajstných fanúšikov Tata Bojs, určite vás neobišla informácia, že jedna z najoriginál­nejších českých kapiel 9. októbra vydala nový album A/B. Ako znie naživo, sa priaznivci z Bratislavy a okolia dozvedia v sobotu 21. novembra, kedy skupina vystúpi v Ateliéri Babylon.

Pre päťčlennú formáciu to bude zároveň veľkým návratom do slovenskej metropoly, kde Tata Bojs nehrali už niekoľko rokov. Koncert bude súčasťou série NouveauNu.Night, v rámci ktorej sa na jeseň v Bratislave ukáže napríklad aj nórska dvojica Kings of Convenience. Prvá séria vstupeniek na Tata Bojs sa od pondelka predáva v sieti Ticketportal za 12 eur. Po jej vypredaní sa cena zvýši na 15 eur. Aktuálne informácie sú na: www.facebook.com/…39333252871/

Novinka A/B je pre Tata Bojs celkovo deviatou štúdiovkou a prvým albumom po tom, čo oslávili štvrťstoročie pôsobenia na scéne. Pre mnohých znie až neuveriteľne, že kapela je na scéne už od roku 1988. Spomínaný album A/B prináša, tak ako naznačuje už jeho pestrý obal, skutočne farebné hudobné chute s mnohými prekvapeniami vrátane zaujímavých hostí. Možno až nečakane prístupný je aj zvuk nahrávky.

Napriek tomu, že album je na trhu len niekoľko dní, vyšli už prvé recenzie a treba skonštatovať, že kritici prácu hudobníkov zatiaľ chvália. “Typické slovné hračky Tata Bojs udržali v akurátnej miere, aby poslucháčov nezahltili, navyše vymazlený zvuk robí z počúvania albumu príjemný zážitok. Na jeseň 2015 vyšlo mnoho skvelej hudby a v tejto radostnej galérii parádnej muziky sa kapela z Hansapaulky rozhodne nestratí. Povedané pesničkou Moderní lidi, Tata Bojs idú s dobou a sú ozdobou. A nie je v tom žiadny sarkazmus,” píše sa na konci recenzie na musicserver.cz, ktorej autor dal nahrávke 8 bodov z 10 možných. Roman Jireš z magazínu Report zase napísal, že “na novom albume A/B Tata Bojs dokazujú svoj cit pre hravé texty, ktoré ale vôbec nie sú prvoplánové a majú v sebe skryté odkazy.” Za najlepšie skladby z nahrávky označil trojicu skaldieb Rubik a Kubrick, Kamarádky a Národní.

Tata Bojs novinku A/B predstavia na jesennom turné, ktoré odštartuje 30. októbra a bude mať celkovo 13 zastávok, z toho len dve na Slovensku. Aj to naznačuje, že návrat kapely do Bratislavy bude veľkou hudobnou udalosťou na poli “československej” hudobnej scény.

Video: Tata Bojs - S ní

Interpret: Tata Bojs
Značky: Koncerty