Kapela Čisté Tvary má na konte ďalší výnimočný počin

Kapela Čisté Tvary má na konte ďalší výnimočný počin

Skupina Čisté Tvary má nový videoklip, ktorým môže smelo konkurovať klipom svetoznámych kapiel. Hviezdi v ňom bizarný anglický herec Adam Pearson.

Adam Pearson zaujal už vo filme „Under the skin“ po boku Scarlett Johansson. Ťažká choroba poznačila tohto mladého muža natoľko, že je predurčený hrať doslova hororové úlohy. Taká je aj atmosféra klipu Čistých Tvarov k novému singlu „Koniec Príbehov“.

Režisérom krátkeho filmu s príbehom a pointou je Andrej Kolenčík. Koniec Príbehov je novým singlom z unikátneho albumu Zem Nás Chce Čistých, ktorým kapela potešila fanúšikov po dlhých 7 rokoch. Čisté Tvary si pre nich pripravili aj výnimočný vianočný projekt „Čisté Nebo“. Na webe skupiny bude vyhradené miesto, kde sa počas obmedzeného času dostanú k špeciálnym limitovaným sériám albumov a raritným nahrávkam.

„Videoklip sa nakrúcal počas dvoch februárových dní tohto roku. Exteriérové zábery vznikli v prírode v tesnej blízkosti Malaciek. Interiérové – štúdiové zábery sme zaznamenali v bratislavskej galérii Photoport. Režisérom a scenáristom klipu je Andrej Kolenčík, ktorý režíroval napríklad klip „Duch Mesta“ pre Janu Kirschner. Kameramanom bol Erik Eržin. Herci boli oblečený do modelov z kolekcie známej slovenskej designérky Lenky Sršňovej,“ vysvetľuje bubeník kapely Matej Pliešovský.

Klip má pomerne ponurú až hororovú atmosféru, ku ktorej výrazne pomohol aj anglický herec Adam Pearson. Tento chorobou poznačený mladý muž je hlavnou postavou klipu. „Obsadiť Adama Pearsona bola idea režiséra klipu Andreja Kolenčíka. Priznám sa, že Adama som nepoznal. Pozrel som si film „Under the skin“, ktorý sa mi zapáčil, pretože je veľmi impresívny a má silnú atmosféru. Takže bolo rozhodnuté. Oslovili sme Adamovho agenta, no keďže klip sa nakrúca v podmienkach „low budget“ – teda nízkorozpočtovo, nič sme si od toho nesľubovali. Navyše sám agent vzhľadom na tieto skutočnosti, ako aj na fakt, že sa má nakrúcať v exteriéroch, v mraze a navyše niekde na Slovensku,videl možnú spoluprácu skôr skepticky. O to väčšie bolo prekvapenie, keď prišla z Londýna pozitívna odpoveď,“ teší sa líder Juraj Péč. 

Klip je doslova krátkym filmom s príbehom a pointou. Adam Pearson tvorcov príjemne prekvapil skromnosťou, nezlomnosťou a zmyslom pre humor. „Otázka peňazí preňho vôbec nehrala rolu. Adamovi sa jednoducho tak páčila predstava bozku od krásnej slovenskej devy na záver klipu, že sa rozhodol prísť. Je to skvelý a príjemný človek. Má typický anglický zmysel pre humor. Trpí neurofibromatózou, čo je pomerne zriedkavé ochorenie. Je úžasné, že aj napriek tomuto handicapu sa rozhodol nenechať sa zlomiť a žije svoj život so vztýčenou hlavou a slnkom v duši. Spolupráca s ním bola veľkým zážitkom,“* vyznáva sa Matej Pliešovský.  

„Táto skladba je jednou z piesní, ktorá je postavená na kontrastoch. Striedanie drsnej, energickej, zemitej slohy s veľkým otvoreným refrénom, ktorý miestami znie až monumentálne, do nej prináša úžasné napätie. To sa nám na nej od začiatku páčilo. Videoklip v istom zmysle kopíruje túto líniu vo vizuálnej podobe. Stavia vedľa seba na jednej strane niečo nepoznané, znepokojujúce a na strane druhej až rozprávkovú naivitu a krásu. Výsledkom je veľmi silné audio-vizuálne dielo,“ dopĺňa Juraj Péč.

Čisté Tvary fungujú v zostave Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor. Čoraz častejšie s nimi hráva aj talentovaný mladý gitarista Adam Mičinec. Všestranný hudobník Oskar Rózsa sa v kapele zhostil aj úlohy producenta. Skupiny pre fanúšikov pripravil vianočné prekvapenie – projekt Čisté Nebo. Bude to miesto na webe skupiny, kde sa na obmedzený čas budú môcť dostať k špeciálnym limitovaným sériám albumov za zvýhodnené ceny, respektíve k raritným nahrávkam, ktoré je dnes už ťažké zohnať. Všetky aktuálne informácie nájdete na www.cistetvary.sk, http://www.cistetvary.sk/shop/ciste-nebo, alebo na https://www.facebook.com/CistetvarySk?…

Video: Čisté Tvary - Koniec Príbehov