Folk punkový pesničkár Frank Turner vystúpi 10. apríla v Bratislave

Folk punkový pesničkár Frank Turner vystúpi 10. apríla v Bratislave zdroj: archív Frank Turner

Anglický pesničkár Frank Turner, predstaví svoj šiesty štúdiový album Positive Songs for Negative People 10. apríla v bratislavskom klube MMC. Speváka, ktorý sa vo Veľkej Británii teší veľkému úspechu, v minulosti vypredal dvanásťtisícovú Wembley Arenu či Royal Albert Hall, koncertuje intenzívne po Európe, Spojených Štátoch a Kanade, bude sprevádzať už tradične jeho kapela Sleeping Souls. V minulosti hosťoval na koncertoch The Offspring, Green Day, Flogging Molly či Architects. K nám zavíta premiérovo v rámci vlastného osemnásťmesač­ného turné.

„Keď som Franka Turnera videl prvýkrát, tak predskakoval vo Viedni slávnejším Dropkick Murphys. Písal sa rok 2013 a jeho som ešte vôbec nepoznal. Avšak, ako predskokan odohral presne ako ten koncert, ktorý si pamätáte navždy. Okamžite som si kúpil jeho CD a odvtedy som dúfal, že raz ho privediem aj na Slovensko. Tá chvíľa je tu,“ pozýva na koncert Michal Očovan z agentúry ProMusic.

Video: Frank Turner - Recovery

Základ bratislavského koncertu budú tvoriť skladby z aktuálnej nahrávky Positive Songs for Negative People doplnené o prierez celou jeho doterajšou tvorbou. Pesničky tohto punkového folkáča z Anglicka sa vyznačujú paletou emócií a skvelou dynamikou, a ich zúročenie počas živého hrania je prísľubom kvalitného koncertu, ktorý sa oplatí vidieť.

Pri nahrávaní novinky, ktorá je už šiestym sólovým albumom Franka Turnera, sa mu podarilo zachytiť emóciu, aká sprevádza kapelu, keď nahráva debutový album. „Veľmi som premýšľal o debutových albumoch. Keď kapela vstúpi do štúdia, srší z nej isté nadšenie a svoj set odohrá naživo. Je v tom sviežosť a nadšenie, ktoré kapely časom strácajú. Som rád, že sa nám podarila nahrávka, ktorá je plná mladosti, vzrušenia, plná nasratosti a energie. Zachytili sme nás takých, aký sme naživo,“ spomína pesničkár na vznik albumu, ktorý vyšiel v auguste 2015.

Vstupenky na koncert Franka Turnera budú v predpredaji v sieti Ticketporatl od piatka 15.1.2016. Prvých 50ks na státie bude v cene 15 eur, potom sa ich cena zvýši na 17 eur a vstupenky na sedenie budú stáť 20 eur.

Francis Edward Turner je anglický folk-punkový pesničkár, ktorý začínal v roku 2001 v post-hardcorovej kapele Million Dead. Po rozpade kapely sa v roku 2005 vydáva na sólovú kariéru, počas ktorej zatiaľ vydal albumy Sleep Is For The Week (2007), Love, Ire and Song (2008), Poetry Of The Deed (2009), England Keep My Bones (2011), Tape Deck Heart (2013) a Positive Songs For Negative People (2015).

redakciu informoval Edo Kopček z agentúry ProMusic

Interpret: Frank Turner
Značky: Koncerty