Sleduj exkluzívny hudobno-dobrodružný projekt od Medial Banana

Sleduj exkluzívny hudobno-dobrodružný projekt od Medial Banana
foto: Lousy Auber

Kapela Medial Banana prináša exkluzívny hudobno-dobrodružný projekt. Začiatkom roka sa na Jamajku vydali spoznávať milovanú hudbu a priamo v kolíske reggae nahrali nový album a 7-dielny dokument, ktorý bude postupne vychádzať počas celého leta a my pre vás máme hneď aj prvú epizódu. 

Nie je to tak dávno, keď stále populárnejšej slovenskej reggae kapele Medial Banana vyšiel druhý album Rockin’ It, na ktorom je cítiť ako kapela od svojho vzniku profesionálne vyrástla. Makať však neprestávajú ani bezprostredne po vydaní novinky a Rockin’ It strieda nový, priam vytúžený projekt, ktorý nesie meno Inna Jamdown.

Mesačná dobrodružná expedícia na Jamajku je snom každého reggae hudobníka na svete a chalani si ho splnili. Cieľom projektu Inna Jamdown bolo vytvoriť prvý slovensko-jamajský hudobný album, na ktorom sa do hudieb od Medial Banana predstaví plejáda jamajských interpretov. „Plníme si sny! Niekedy si to ani nevieme uvedomiť, ako napríklad moment, keď sme boli u Max Romea na záhrade alebo spoločne s Lee Scratch Perrym oslavovali jeho narodeniny. Tie si budeme pamätať navždy! Skvelé je aj vidieť, ako sa mnohým našim idolom naša hudba skutočne páči a často neskrývajú nadšenie. Je cítiť, že nás tu podporujú v tom, čo robíme,“ hovoria nadšení chalani.

Do kolísky reggae hudby vyrazil s časťou kapely aj filmový štáb, ktorý zaznamenával proces tvorby v niekoľkodielnom video-dokumente. Divákov prevedú Jamajkou ako yardie (domáci) a ukážu život miest ako Kingston, Portland, Portmore či Ocho Rios. 

Prvý diel projektu INNA JAMDOWN je o návšteve slávneho festivalu Rebel Salute, kde sa skupina spoznala s krásnou dcérou samotného organizátora akcie – Davianah. Tej sa reggae spod Tatier zapáčilo natoľko, že chalanom na mieste nahrala úvodnú skladbu nového albumu. One Step Closer to My Dreams!

Spoznajte prostredníctvom ich zážitkov, ako vyzerá spolupráca a stretnutia s rôznymi legandami aj nováčikmi jamajskej hudby a vychutnajte si nový medzinárodný  album, ktorý výjde v septembri 2016 pod labelom Reggae Callin' Records.

Viac o celom projekte kapely Medial Banana – videá, fotky, blog nájdeš na www.redbull.sk/medialbanana