Walter Schnitzelsson predstavuje akustickú novinku Short story / Down under glory

Walter Schnitzelsson predstavuje akustickú novinku Short story / Down under glory

Walter Schnitzelsson sa znovu pripomínajú a prichádzajú s novinkou v podobne akustického videa k piesni Short story / Down under glory z pripravovaného druhúho štúdiového albumu. Celé video je natočené na jeden záber a odhaľuje skrýtú a dávno zabudnutú architektúru na východe republiky.

Short story / Down under glory – tak znie názov najnovšej skladby od bratislavského tria, ktoré už niekoľko mesiacov pripravuje svoj druhý album. Novinka ponúka čisto akustický zvuk v ktorom sa spevák skupiny Jožko Rezník cíti viac než doma. V minulosti skupina vydala aj čisto akustické EP Ebony Session v kombinácií gitara a tuba.

Video: Walter Schnitzelsson - Short story / down under glory

"Je to príbeh o mojom krátkom výlete. Jednoducho rád píšem príbehy, či už sú moje, niekoho iného alebo aj vymyslené. Niekedy tie moje trošku prikrášlim a tak sa mi otvára celkom iná realita,” prezrádza o skladbe gitarista a spevák Jozef Rezník.

Novinka však zaujme aj svojim skoro až filmovým vizuálom. Výrazne sa na ňom podpísala kameramanka Anna Smoroňová, ktorá sa v minulosti podielala na klipoch Celest Buckingham či Rytmusa. Miesto, kde bola skladba natočená, je mimoriadne architektonické dielo. Jedná sa o železničnú stanicu v obci Svit na východe republiky.

“To miesto bolo absolútne očarujúce, malo skvelú akustiku a v úplnom strede sály mal človek pocit, že sa nachádza v nejakom akustickom echu.” spomína hudboník.

Video vychádza na novej platforme Stealthily, ktorá sľubuje v budúcnosti viac akustických verzií domácich, ale aj zahraničných interprétov. Má ambíciu zmapovať domácu scénu a ponúknuť šancu interprétom ukázať sa tak v čistej akustickej podobe.

https://www.facebook.com/…hnitzelsson/
https://www.instagram.com/…hnitzelsson/