Oslava živej elektroniky už túto sobotu v klube MMC, zahrá Tosca, Jimmy Pé a Richard Dorfmeister

Oslava živej elektroniky už túto sobotu v klube MMC, zahrá Tosca, Jimmy Pé a Richard Dorfmeister
foto: Markus Roessle

Fanúšikov kvalitnej klubovej elektroniky čaká v sobotu sviatok. Do Bratislavy po troch rokoch opäť zavíta legendárne rakúske duo Tosca, ktorého tvorba pre mnohých zosobňuje to najlepšie, čo na medzinárodnej scéne vzniklo v rámci hudobného žánru downtempo.

Už 25. marca predstaví viedenský tandem Richard Dorfmeister a Rupert Huber svoju novú nahrávku Going Going Going v klube MMC a spolu s nimi vystúpi aj uznávaný domáci producent Jimmy Pé. Ten si spolu s viacerými zaujímavými hosťami pre návštevníkov pripravil veľký krst očakávaného EP Masika, ktorého vydanie na koniec týždňa naplánovalo vydavateľstvo Gergaz.

Album Going Going Going vydali Tosca začiatkom februára na berlínskej značke !K7 a odvtedy zbierajú pozitívne ohlasy a recenzie zo všetkých strán. Dlhoroční priatelia a muzikanti Richard Dorfmeister a Rupert Huber sa po dvadsiatich rokoch vrátili k svojim ‘downtempo a dub’ koreňom, dvom žánrom, ktoré najlepšie definujú ústrednú líniu ich novej nahrávky. Škatuľkovať tvorbu Tosca by však nebolo správne a najnovšia štúdiovka nám to svojou komplexnosťou ani neumožňuje. Počuť na nej prvky ambientu, funku, synth-popu, odkazy na jamajského reggae/dub novátora Lee Scratch Perryho, či filmovú hudbu skladateľa Ennia Morriconeho.

Video: Tosca - EXPORT IMPORT

V rámci žánrovej všestrannosti koncertného večera je ideálnym hosťom slovenský producent Jimmy Pé, ktorý po úspešnom double-EP Fake Fantasy prichádza s novým krátkohrajúcim albumom Masika. Šesťskladbová novinka sľubuje o niečo prístupnejšie a pozitívnejšie ladené produkcie a Jimmy by ju v rámci svojho setu chcel predstaviť naživo celú.

“Okrem Masiky odznejú aj moje staršie veci s pozvanými hosťami Tante Elze, huslistom Jánom Kružliakom a speváčkou Ashley Abrman, ktorá účinkuje na oboch posledných releasoch. Projekciu si vezmú na starosť skvelí ľudia z Akasha Visualstation,” pozýva na výnimočnú udalosť Jimmy Pé, ktorý chce s novou tvorbou nadviazať na úspechy a nečakanú priazeň od svetoznámych mien elektronickej scény ako Flying Lotus či Gaslamp Killer. Celé EP Masika sa dá predobjednať na stránke Bandcamp.com a vychádza 23. marca.

Spoločné vystúpenie Tosca ‘live’ a Jimmy Pé ‘live’ svojimi pohlcujúcimi projekciami vizuálne podporia aj dvorní VJs Rakúšanov Luzy Dreams. V cene lístka do MMC je zahrnutý vstup na afterparty v Nu Spirit Clube, o ktorú sa postará Richard Dorfmeister z Toscy, čerstvý laureát zlatého ocenenia za zásluhy od mesta Viedeň. Pridajú sa k nemu obľúbení miestni dídžeji Rafo, .bbk & Coco D., Galagha x Gabanna. Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o jeden z najzaujímavejších elektronických večerov jarnej klubovej sezóny.

Vstupenky nájdete v sieti Predpredaj.sk za 18 eur. Na mieste cena stúpne na 23 eur v prípade, že sa lístky neminú v predstihu.

Interpreti: Jimmy Pé, Tosca
Značky: Koncerty