Ľuboslav Petruška vystúpi so Satin Lead v Prešove pred Philom Ruddom z AC/DC

Ľuboslav Petruška vystúpi so Satin Lead v Prešove pred Philom Ruddom z AC/DC

Legendárny bubeník Phil Rudd z AC/DC zahájil cez víkend celosvetové turné na podporu svojej sólovej nahrávky Head Job, ktorú príde predstaviť aj na Slovensko. Na prešovskom koncerte mu bude robiť spoločnosť nielen česká skupina Stroy, ale aj Ľuboslav Petruška so svojími rock´n´rollovými Satin Lead. Slovenský gitarista sa tak stretne 19. mája na domácej pôde v PKO s jedným zo svojich, v celosvetovom merítku najobľúbenejších bubeníkov.

Zahraničné kapely už tradične jazdia na Slovensko a to dáva príležitosť našim hudobníkom, aby si spolu s nimi zahrali na jednom pódiu, stretli sa v rámci možností v zákulisí a predstavili sa aspoň čiastočne novému publiku. Takéto koncerty sú o to vzácnejšie pre našich muzikantov, ak sú skutočnými fanúšikmi hlavného headlinera. Presne tak to je aj v prípade gitaristu Ľuboslava Petrušku. „Teším sa na to a je to pre mňa v prvom rade pocta, pretože Phil Rudd je vysoko na prvých priečkách v Top 5, mojich celosvetovo najobľúbenejších bubeníkov. A že sa môže také niečo udiať, o tom by sa mi pochopiteľne nesnívalo ešte ani pred takými desiatimi rokmi.“

Koncert sa uskutoční v priestoroch PKO, ktoré tento ostrieľaný prešovský hudobník pozná dokonale. Keďže sú miestnosti pre účinkujúcich navzájom prepojené, je veľká pravdepodobnosť, že sa s Philom Ruddom stretnú aj osobne. „Je to možné, aj keď stretnúť sa nie je môj plán. Vieme ako to vyzerá pri veľkých produkciách, hoci teraz si nemyslím, že to bude nejaká prehnaná záležitosť. Títo hudobníci, v úvodzovkách hviezdy, sú zvyčajne totálne normálni, obyčajní, skromní ľudia. Ak sa s Philom stretnem, budem rád. Hlavné však je, že ho po rokoch opäť uvidím hrať naživo, pekne z blízka,a budem počuť ten zvuk taký, aký naozaj je. Dostať sa k osobnosti jeho rozmerov tak blízko, to sa len tak hocikomu nepodarí.“

Video: Satin Lead - Something

Keďže je Phil Rudd so svojou sólovou kapelou na turné po kluboch, čím sa tak trochu vracia do začiatkov svojej hudobnej kariéry, vyžiadala si produkcia koncertu pomoc s aparátom od lokálnej kapely. Satin Lead tak poskytnú hlavnej hviezde večera basový a gitarový aparát. „Je to rock´n´roll man. Stále som to tak vnímal, lebo jediní potetovaní ľudia v AC/DC boli Phil Rudd a Bon Scott. U nich som si bol vždy istý , že je to naozajstné. Tam to nie je žiadna sranda, tam je to skutočné. A aj tým zapožičaním aparátu nám to len dokazuje. Byť po tých všetkých skúsenostiach a všetkých veciach, ktoré zažil a videl za celý svoj život v tisícových ha­lách, kde vystupoval s AC/DC, schopný prísť do nejakého Prešova, sadnúť si do PKO pod ten kryštáľový luster a hrať… …to je pre mňa naozajstná frajerina. Vyzerá to ako z nejakého snového komiksu,“ dodáva Petruška.

Satin Lead vydali pred rokom päťskladbové EP, ktoré tento rok rozvinuli do dlhohrajúcej platne. Album by mal vyjsť v jeseni a predznamenávať ho bude nový singel, ktorý uverejnia ešte pred letom. Od tohto koncertu si hudobníci sľubujú, že sa ukážu novým fanúšikom, ktorí o nich ešte nepočuli.

Lístky na koncert Phil Rudd AC/DC Live Experience nájdete v sieti Ticketportal a priamo v pokladni PKO v Prešove.

Slovenská časť Phil Rudd Head Job European Tour 2017
16.5. Bratislava, Rock Café (+ Stroy, Hanta )
18.5. Žilina, Event House (+ Stroy, Hanta)
19.5. Prešov, PKO Prešov – Čierny orol (+ Satin Lead, Stroy)

Značky: Koncerty