Kapela Zrní pokrstí nový album Jiskříci aj na Slovensku

Kapela Zrní pokrstí nový album Jiskříci aj na Slovensku
foto: Barbora Johansson

Česká skupina Zrní si na Slovensku získala mnoho fanúšikov a preto svoj nový album Jiskřící predstavia aj nášmu publiku v bratislavskom MMC klube. Pozvanie prijali ich kamaráti z Korben Dallas, ktorí novú platňu uvedú do života na koncerte 27. apríla. Výnimočnosť tohto večera podčiarkne svojím vystúpením Lenka Dusilová so svojou kapelou Baromantika.

Témou albumu Jiskříci je zážitok z krízy. Kríza plynúca zo straty, zbúrania doterajších štruktúr, istôt a pevných bodov. Ale taká kríza ako dar a možnosť uvidieť seba i svet okolo novým pohľadom. Je to album o tom, že všetko stratiť zároveň umožňuje zahliadnuť kúzelnú fantastickú prítomnosť. Motorom Zrní je neustála túžba lepšie a presnejšie zachytiť a predať pocity zo sveta a nový album pre nich v tomto znamená opäť posun.

„Strata a rozpad sa skôr alebo neskôr odohráva v živote každého jednotlivca, ale vnímame ju v súčasnej dobe v celej spoločnosti. Žijeme v dobe, ktorá je typická relativizovaním právd, stratou pevných bodov a hodnôt. Cítime sa stratení a reagujem na to chytaním sa čohokoľvek, čo nás len trochu ukotví. Volíme si lídrov, ktorí nám sľubujú návrat k starým dobrým dobám, vyhľadávame čokoľvek, čo dá chaotickému svetu okolo nás poriadok. Ale možno sa dá nájsť aj niečo iné, stačí sa iba pozrieť na krízu a stratenosť z iného uhla…“, hovorí k novému albumu líder kapely Zrní Honca Unger.

Video: Zrní - Jiskřící raketa TOTO (Official Video)

Novinku nahrávali Zrní v Španielsku pod producenstkým dohľadom Ondreja Ježka a slovenského experimentátora Pjoniho. Z tohto zájazdu vznikol aj videoklip k oficiálnemu singlu Jiskřící raketa TOTO, ktorý režíroval Tomáš Bláha a je pozvánkou ku krátkemu dokumentu, ktorý približuje vznik celého albumu. Zrní absolvujú trinásť zastávkové turné po Českej republike a na Slovensko si odskočia, aby tu odohrali exkluzívny krstný koncert.

„Jiskřící pokrstia v Bratislave naši kamaráti z Korben Dallas. Spoločne s nami príde aj Lenka Dusilová & Baromantika. Sú to skvelí muzikanti z oboch krajín, ktorých si veľmi vážime. Navyše máme veľkú radosť, že zahráme naše nové pesničky. Je to pre nás čerstvý vietor, ktorý nás nakopol,“ pozýva na spoločný koncert Honza Unger.

Lístky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.
redakciu informoval Edo Kopček z agentúry ProMusic

Interpret: Zrní
Značky: Nová hudba, Koncerty