Hex nakrútili nový videoklip na jeden záber, pozrite si Ľahký song

Hex nakrútili nový videoklip na jeden záber, pozrite si Ľahký song

Skupina Hex len nedávno predstavila chytľavú letnú novinku „Ľahký song“, na ktorej spolupracovala s Robom Grigorovom, a už k nej stihla nakrútiť aj videoklip. Ten sa nesie v radostnom a optimistickom duchu, rovnako ako celá pieseň.

Chalani z kapely Hex klip nakrútili unikátnou metódou slow motion a dali to celé na jeden záber. Dej sa odohráva v pražskom parku Na letné a okrem Hexákov v ňom účinkujú vynikajúci tanečníci z rôznych európskych krajín pod taktovkou choreografky Anet Antošovej, ktorá má na konte spolupráce s takými hviezdami ako Kanye West.

„Videoklip sme nakrúcali v Prahe, v parku Na letné a aj keď bol scenár daný, trošku sme improvizovali. Na klipe sú zaujímavé dve veci. Všetko sme nakrútili na jeden zaber a celý je slow motion. To znamená pôvodná pesnička bola zrýchlená na dvojnásobnú rýchlosť, takže celý príbeh videa trval jeden a pol minúty,“ vysvetľuje autor hudby a spevák Hex-u Peter „Ďuďo“ Dudák.

Klip, rovnako ako celý „Ľahký song“, priam srší optimizmom a radosťou zo života. Hudbu k nemu napísal Peter „Ďuďo“ Dudák, autorom textu je Martin „Fefe“ Žúži.

Video: Hex - Ľahký song

„Bolo to pre nás dobrodružstvo, keďže sme tento typ klipu – jednozáberový – nakrúcali po prvý raz. Dalo nám to teda pekne zabrať. Jazda sa musela opakovať viackrát a my sme museli večer stihnúť lietadlo z Prahy do Košíc, kde sme nasledujúci deň hrali na študentskom festivale,“ dopĺňa basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Námet aj réžiu klipu mal na starosti Ondřej Urbanec. Okrem Hexákov v ňom vystupujú aj skvelí tanečníci pod taktovkou profesionálnej tanečnice, lektorky a choreografky Anet Antošovej. „Chalani z kapely sú veľkí profesionáli. Bola s nimi radosť spolupracovať. Milujem slovenčinu, je to veľmi sexi jazyk. Keď počujem dobre urobenú pieseň a ešte k tomu v slovenčine, je to top. A tento „Ľahký song“ sa mi páči strašne!“ tešila sa zo spolupráce Anet Antošová.

Táto umelkyňa je známa ako „kráľovná českého Twerku“, pretože bola prvá, kto tento druh tanca začal v Česku vyučovať a propagovať. Je vyhľadávanou tanečnicou muzikálových, filmových a divadelných produkcií, televíznych show a koncertných turné.

„Bolo nám cťou spolupracovať s touto dámou, ktorá má za sebou spolupráce aj s takými osobnosťami ako je Kanye West. Tanečníci boli z rôznych krajín – okrem Slovenska aj z Česka a ďalších európskych štátov. So všetkými sa nám spolupracovalo výborne," uzatvára Peter „Ďuďo“ Dudák.

Ľahkom songu nahrali dychové nástroje členovia skupiny Polemic. Hosťuje v ňom legendárny Robo Grigorov, ktorý si s Hexákmi rád zaspieval. Skladba je predzvesťou nového albumu, ktorý Hexáci práve dokončujú. Pracujú na ňom v štúdiu Sono pri Prahe a fanúšikov ním plánujú potešiť na prelome septembra a októbra.

Skupina Hex vznikla v roku 1989 a patrí k najúspešnejším slovenským kapelám. Od svojho vzniku hrá v zložení Peter „Ďuďo“ Dudák, spev, gitara, klávesy, Martin „FeFe“ Žúži, gitara, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, basová gitara a Tibor „Tybyke“ Szabados, bicie. Mnohé jej hity zľudoveli a má na konte viaceré významné hudobné ceny. Hexáci sa už tešia na letné koncerty po celom Slovensku. Informácie o skupine nájdene na http://www.hex.sk/ a na facebooku.

Interpret: Hex
Značky: Nové videoklipy, Domáca scéna