Swan Bride odštartujú jesenné turné Timelines Tour 2017 na domácej pôde v Žiline

Swan Bride odštartujú jesenné turné Timelines Tour 2017 na domácej pôde v Žiline

Pred letom vydali nový album Timelines, ktorý výborne zarezonoval medzi fanúšikmi i kritikmi, a teraz sa chystajú skladby predviesť svojim fanúšikom naživo. Žilinská formácia Swan Bride vyráža na Timelines Tour 2017, počas ktorého sa zastaví v siedmych slovenských a dvoch českých mestách.

„Tá obyčajná každodennosť v našich životoch nám dáva dosť zabrať, takže o to viac energie vkladáme do muziky. Myslím si, že je to počuť aj cítiť a že rovnako to budú prežívať aj ľudia na koncertoch. My sa totiž cítime tak trochu punkovo,“ nevie sa dočkať turné gitarista a klávesák Matej Kačko Kačaljak. „Sme teraz asi v najlepšej forme, v akej sme kedy boli. S ideálnou dávkou sebavedomia a so zbierkou nových piesní, ktoré nás veľmi baví hrať,“ dodáva bubeník Mišo Michálek.

Prvý koncert odohrajú Swan Bride na domácej pôde – v rámci mestského festivalu Žilina žije. „Veľmi sa tešíme, že si zahráme v úchvatných priestoroch zrekonštruovanej Novej synagógy. Imponuje nám aj snaha organizátorov akcie z Občianskeho združenia Žilina žije, mimochodom, chalani sú zároveň členmi domácich kapiel Bod Omylu a Dave Brannigan, aj takouto cestou pozdvihnúť úroveň kultúry v meste,“ pochvaľuje si Mišo. „Samozrejme, hrať doma je vždy niečo špeciálne. Určite sa na nás príde pozrieť veľa kamarátov a známych.“

Kačko s úškrnom dodáva: „Aj keď, pred vlastnými sa hrá ťažšie, lebo sa neboja do očí ti povedať, že si vymäkol…“

Pätorka muzikantov, okrem spomínanej dvojice ešte spevák Matej Rafa, basák Rasťo Fuxo Tupý a gitarista Martin Gálik, sa však poctivo pripravuje na všetky koncerty. Všade si so sebou berú vlastného zvukára a aj vlastné svetlá, špeciálne pripravené na Timelines Tour.

„Nechceme prísť do klubu len ako kapela, čo si prišla zahrať pár pesničiek. Chceme, aby ľudia odchádzali z koncertov spokojní, a tomu prispôsobujeme aj celú koncepciu turné. My sa tešíme a veríme, že radosť budú mať aj diváci,“ láka Mišo na koncerty v Žiline, Bratislave, Prahe, Brne, Prešove, Ružomberku, Bardejove, Trenčíne a v Liptovskom Mikuláši.

„Dali sme si záväzok, že budeme hrať tak, akoby toto turné malo byť naše posledné, týmto zdravíme skupinu Elán. Keď sa potom nájdeme na youtube, nech je na čo sa pozerať,“ hovorí Kačko a lakonicky dodáva: „Tešíme sa na ten únik z reality. Na turné sa môže všetko!“ A to je asi najlepšia pozvánka…

Timelines Tour 2017

22. 9. Žilina – Nová synagóga
6. 10. Bratislava – KC Dunaj
13. 10. Praha – Cafe V lese
14. 10. Brno – Fléda
20. 10. Prešov – Christiania
21. 10. Ružomberok – Panoptikum
27. 10. Bardejov – Bašta
28. 10. Trenčín – Lúč
11. 11. Liptovský Mikuláš – Diera do sveta

Video: Swan Bride - Kill For Love

Interpret: Swan Bride
Značky: Koncerty, Domáca scéna