Zimná verzia festivalu Uprising v znamení reggae vs hip-hop

Zimná verzia festivalu Uprising v znamení reggae vs hip-hop

Začiatkom decembra sa v Bratislave už po ôsmy raz uskutoční Uprising Winter Edition. Hlavnou hviezdou za „team hip-hop“ budú švédske legendy Looptroop Rockers, ktorí tento rok slávia 25 rokov na scéne a s klubovou show sa v našom hlavnom meste objavia po dlhých dvanástich rokoch. Meno hlavnej hviezdy za „team reggae“ sa ešte len dozvieme, ale poznáme už kompletný domáci reprezent na 2.decembra v Ateliéri Babylon. Svoje energické shows predvedú GR Team (Gramo Rokkaz), Haf & Beyuz, Pokyman & Lukie Fwd a Cocoman aka Adam Lanči z Čiech.

Bratislavský GR Team sa predvedie v zložení Decko, Danosť, Tono S. a DJ Lkama. Spoločne prinesú svoj povestný štýl, ktorý si žiadny fanúšik kvalitného hip-hopu nemôže nechať ujsť. Momentálne skupina znova naplno tvorí a tento rok vypustila tri single: „Daj mi pokoj!“, „Rap2017“ a „Pochop, že…“. Navyše chalani nezaostávajú ani sólo, viď „Tváre“ od Danosťa, Deckove pecky „Ja, moje druhé ja a Mona“ a „Štvorlístok“ a nezaostáva ani Tono S. s jeho singlami „Tono Temnota“, „Neublížil som“ a novinkou menom „Strach“.

Doplní ich zohraná dvojica Haf & Beyuz, od ktorých sa okrem notoricky známych hitov môžete tešiť aj na nové veci z aktuálneho albumu Opice a Ananásy. Ich bláznivú muzikálno-teatrálnu show už tradične doplní aj ikona ženského rapu na Slovensku, Zetuzeta.

Domácu reggae scénu budú na zimnom Uprisingu tento rok reprezentovať Pokyman & Lukie Fwd, ktorí popri kapele Medial Banana makajú aj na svojom novom spoločnom projekte. Ten uviedli ešte koncom leta, kedy vydali svoju prvotinu s názvom „General“, ktorá je určená aj pre medzinárodné publikum. So svojou novou show sa spoločne s Dj-om Simple Sample predstavili už v Amsterdame, na rumunskom festivale Electric Castle či na Malte. Do konca roka sa chystajú vydať ešte niekoľko nových skladieb aj s klipmi. Aktuálne bodujú s novinkou „Nechaj Môj Weed“.

Video: Pokyman - Nechaj Môj Weed

České reggae a svoj nový album príde do Bratislavy predstaviť Adam Lanči, ktorý už vyše 10 rokov vystupuje pod pseudonymom Cocoman. Toho poznáme ako reggae speváka a producenta stojaceho okrem iných za projektami Sklizeň alebo Nevereš. Tento rok vydáva svoj prvý sólo album pod občianskym menom Adam Lanči. Za svoj muzikálny workoholizmus získal už dve žánrové ceny Anděl. Vystupoval už na väčšine velkých tuzemských festivalov a neraz aj za hranicami.

Pestrý program ôsmeho ročníka** Uprising Winter Edition** čaká na odhalenie ešte jedného veľkého zahraničného mena. Vidíme sa v sobotu 2.12.2017 v Bra­tislave! Všetky informácie a lístky na podujatie nájdete na facebooku a na domovskej stránke festivalu uprising.sk.

Značky: Festivaly