Czecho-mecho prinesie koncerty legendárnych WWW, bubeníka Fajta, Bez ladu a skladu a spomenie na Lenku Zogatovú

Czecho-mecho prinesie koncerty legendárnych WWW, bubeníka Fajta, Bez ladu a skladu a spomenie na Lenku Zogatovú

Multižánrový projekt občianskeho združenia lite­rarnyklub.sk a Českého centra v Bratislave, založený Lenkou Zogatovou a Ferčim Malíkom v roku 2013, prepája českých a slovenských umelcov. Občas zaspomína na underground, občas vytiahne na slovenské pódiá nové tváre českej a slovenskej hudby, literatúry či slam-poetry.

Posledné Czecho-mecho v tomto roku sa uskutoční v rámci novovzniknutého literárneho festivalu v Novej Cvernovke Autoriáda 9.12. 2017

Czecho-mecho program

18:00 – FilmHub / Nová Cvernovka

Film: Bohdan Bláhovec, Robin Kvapil / Moja duša došla do ritě: Koncert pro Lenku Zogatovou

Dokumentárny koncert je zvečnením odkazu Lenky Zogatovej, alias Zogatky, počas večierku na jej počesť. Brnenský klub Fléda sa stal dejiskom spoločného skladania najrôznejších druhov otlačkov predčasne zosnulej legendárnej osobnosti českej kultúry. 

20:00 – Nová Cvernovka – kultúrny priestor

Marian Palla
Hudobník, výtvarník, spisovateľ, fejtonista, priekopník konceptuálnej poetickej performance. Je autorom viacerých kníh poézie a prózy, niekoľkých divadelných hier a vyšla mu aj jedna úspešná nečitateľná kniha Njkpůúp kkléedc. Žije v Střeliciach pri Brne a chová dve sliepky.

Adéla Elbel
Stand-up komička a moderátorka, ktorú neformoval Marek Eben ani Milan Markovič. Zaoberá sa životom v popkultúrnom odkaze s presahom do filozofie citátov múdrych ľudí. Je nekompromisne kritická, ale vďaka jej láske k proseccu je občas fajn.

Anatol Svahilec
Vlastným menom Václav Šindelář začal so slam poetry v roku 2014 a ihneď vyhral v tejto disciplíne majstrovstvá Českej republiky. Autor veľmi expresívne a teatrálne spracovaných textov, vynálezca a prevádzkar kruhového divadla Panoptikon Barikáda. Študent katedry produkcie na DAMU, ktorý ako prvý performer reprezentoval Českú republiku na majstrovstvách Európy v slam poetry.

Bohdan Bláhovec
Český dokumentarista, autor filmov Show!, Gottland, Moja duša došla do ritě, ale aj českého seriálu Kmeny. Patrí k špičke českej slam poetry, a hoci so slamom skončil, niekedy urobí výnimku.

21:30
Koncert
WWW Neurobeat + Fajt
Živé bicie Pavla Fajta (Bittová & Fajt, Dunaj) spárované so samplovanou, elektrickou rytmikou a expresívnym spevom Ondřeja Anděru alias Sifona a speváčky Milesy.

Bez ladu a skladu
Prvý a posledný bratislavský koncert skupiny v tomto roku. Všetci sme ich počuli a kto ešte nevidel nech neváha. Miško Kaščák neváhal s koncertom, na ktorom si pripomenieme maminu skupiny Zogatku.

Vstupenky: https://literarnyklub.interticket.sk/…7D0D8DE04386

FB: https://www.facebook.com/…40820922295/