Novozélandsko-česká kapela Metronome Blues vydáva nový album Vicious Circles

Novozélandsko-česká kapela Metronome Blues vydáva nový album Vicious Circles
foto: Carlos Lopez

Vicious Circles je zbierka nahrávok a hudobného bádania z posledných 12 mesiacov z teraz už neexistujúceho štúdia na Cejle v Brne. Náladové a nepredvídateľné skladby divoko krúžia medzi post-rockovou improvizáciou a hlukom space-krautrocku, a cez post-punkové jamy vedú až k ľahkým satirickým poctám Morisseymu.

Celý album Vicious Circles tak odkazuje na pocit, že sme ako spoločnosť uviazli v zostupnej špirále. „Sú v ňom obvyklé politické témy a témy životného prostredia, ale nie sú jednoznačné. Vyzerá to, že sme momentálne zacyklení vo zle a zlomyseľnosti, ako mediálne (echo komory), tak aj kultúrne (technológie) a politicky …,“ hovorí Rhys Braddock. „Naše pesničky sa týchto vecí len dotýkajú. Ďalšou hlavnou témou je posadnutosť, naša  vznešená posadnutosť. Technológie, ideológie a skutočné baktérie … “

Metronome Blues vydávajú album** Vicious Circles** digitálne na Fair Price Music a na Bandcampe. Jeho špeciálna vinylová podoba sa chystá na apríl, kedy kapela vyráža na turné po ČR a Európe.

Video: Metronome Blues - Vicious Circles

Album Vicious Circles vychádza vyšiel 18.1.2018 pod hlavičkou Happy Mutant a digitálne bol pokrstený v rovnaký deň v klube Mersey v Brne na spoločnom koncerte s kapelou Please The Trees.

Metronome Blues sa prvýkrát zjavili na začiatku roka 2015 ako sólo projekt Novozélanďana Rhysa Braddocka, jednej polovice noisového dua Gerda Blank. Čoskoro sa pripojili Honza Čapek a Lukáš Baumann a spoločne vyrazili na turné po Česku a Nemecku, zahrali hneď na niekoľkých festivaloch (Beseda u Bigbítu, Boskovice, Full Moon Stage na Colours of Ostrava atď.), Spoločne vydali dva albumy: „SIDES“ a "Vicious Circles .

Značky: Nová hudba