Balck’n’roll na nórsky spôsob - do Bratislavy príde formácia Kvelertak

Balck’n’roll na nórsky spôsob - do Bratislavy príde formácia Kvelertak

Na zimných olympijských hrách získali viac medailí ako ktorýkoľvek iný štát na svete. Nóri to však vedia aj na koncertných pódiách, o čom prídu ich hudobní vyslanci čoskoro presvedčiť aj Slovensko. Reprezentovať ich bude jeden z najlepších vývozných artiklov – šesťčlenná hardcore/metalová formácia Kvelertak.

Kapela zo Stavangeru vystúpi v stredu 4. apríla v Majestic Music Clube (MMC) v Bratislave. A bude to sviatok, pretože nepôjde len o bratislavskú, ale o slovenskú koncertnú premiéru.

Kvelertak debutovali v roku 2010 eponymným albumom, za ktorý získali zlatú platňu. Na tom by nebolo nič zvláštne a už vôbec nie svetové, keby im ju neprišiel odovzdať samotný Dave Grohl z Foo Fighters. Už to naznačovalo, že kapela rýchlo prerástla svoju vlastnú krajinu a na poli rockovej a metalovej hudby sa veľmi skoro stala pojmom.

Nasledovali vystúpenia na tých najväčších európskych festivaloch ako Hellfest, Download alebo Sonisphere, kde Nóri ukazovali, ako plynule sa dá prechádzať medzi heavy metalom a metalcoreom s prímesou punku. Partia okolo speváka Erlenda Hjelvika to potvrdila aj na ďalších dvoch albumoch – Meir (2013) a Nattesferd (2016). Paradoxom je, že až ten tretí album nahrávali doma v Nórsku.

Video: Kvelertak - Blodtørst

Kvelertak momentálne spoznávajú ďalšie státisíce fanúšikov tvrdej hudby. Od septembra sú totiž exkluzívnou predkapelou legendy Metallica na jej europskej časti WorldWiredTour. Práve z jej vypredaného koncertu v pražskej O2 aréne si Kvelertak odskočia na sólový, plnohodnotný koncert do Bratislavy.

“Kapelu som videl a zažil v troch zásadných polohách – na vlastnom koncerte, na veľkom festivale, rovnako tak v úlohe predskokana. Tá posledná jej pristala najmenej. Nedalo sa to porovnať s festivalovým hraním a už vôbec nie koncertom pred vlastným publikom, ktoré prišlo výlučne na Kvelertak. Odporúčam ich vidieť za akýchkoľvek okolností, ale ak sa naskytne príležitosť samostatného koncertu, rozhodne neváhajte. Uvidíte najlepší rock´n´roll súčasnosti,” napísal na konci recenzie na ich najnovší počin pre Metalopolis.net Rudi Rus, ktorý pravidelne prináša to najlepšie z domáceho a svetového metalu v relácii Headbanger_FM v Rádiu_FM.

Vstupenky na koncert sa predávajú na www.predpredaj.sk a ak sa poponáhľate, môžete ich mať za úvodnú cenu 15 eur. Následne sa do predaja dostane séria lístkov za 18 eur, na mieste za vstup zaplatíte 22 eur. Kvelertak bude mať v MMC aj zaujímavú predkapelu, jej meno bude známe už o niekoľko dní.

FB event: https://www.facebook.com/…03163767143/
Predpredaj (15/18/22 eur): https://predpredaj.zoznam.sk/…velertak-nor

Značky: Koncerty