Karol Mikloš prichádza s kolekciou remixov Poisoned EP RMXS

Karol Mikloš prichádza s kolekciou remixov Poisoned EP RMXS
foto: Slávka Miklošová

Takmer presne rok po vydaní vinylového Poisoned EP prichádza Karol Mikloš s alternatívnou verziou tohto titulu v podobe kolekcie remixov, s jednoduchým názvom Poisoned EP RMXS. Nové EP obsahuje šesť doteraz nezverejnených remixov, ktoré dopĺňa dvojica pôvodne vydaných už spolu so singlami One Life More or Less a Poison z Poisoned EP, ich autormi sú Autumnist a samotný Karol.

Najväčším prispievateľom remixov je ďalší jeho kolega z labelu Deadred/Starcas­tic, Analogrunner, s pre neho typicky analógovo znejúcou verziou Poison a citlivo spracovanou Malady, ktorá celé EP uzatvára. Malady si vzal na starosť aj talentovaný trenčiansky producent Pazooka, ktorý Karolov spev zasadil do future-bassového kontextu.

Až o polovicu skladieb na remixovom EP sa postaral sám autor skladieb: „Viackrát som naznačil, že pôvodné kapelové EP bolo pre mňa akýmsi úletom do kapelového zvuku, pretože som mal pocit, že bude týmto pesničkám sedieť lepšie. V skutočnosti sa gro mojich hudobných aktivít odohráva na počítači a v tomto zmysle táto remixová verzia viac odzrkadľuje môj súčasný hudobný svet než pôvodné EP. Takto nejako by to znelo, keby minuloročné EP bolo elektronické“, vysvetľuje Karol Mikloš koncept nahrávky.

Poisoned EP RMXS vychádza 28.02.2018 na značkách Deadred Records / Starcastic Records na stiahnutie v digitálnej verzii z Bandcamp profilu Karola Mikloša a zo stránok oboch vydavateľstiev, ako aj v streamovacích sieťach Apple Music, Spotify, Deezer, Google Play atď. Mastering skladieb obstaral Tom Karásek v štúdiu Gargle&Expel, okrem jednej skladby, ktorú zmastroval vo vlastnej réžii Palio. Artwork EP je dielom Alexandra Salvianyho.