Anna Calvi príde s novým albumom aj na Slovensko

Anna Calvi príde s novým albumom aj na Slovensko

Gitarová virtuózka s fantastickým hlasom Anna Calvi sa po skvelých vystúpeniach na Pohode a v Starej Tržnici opäť vráti na Slovensko. Umelkyňa dvakrát nominovaná na Mercury Prize či na BRIT Award a víťazka European Border Breakers Award vystúpi 12. novembra 2018 o 20.00 v bra­tislavskej Novej Cvernovke.

Multiinštrumen­talistka Anna Calvi je známa najmä pre famóznu hru na gitare, no na univerzite študovala hru na husliach. Artrocková umelkyňa medzi inšpiráciami spomína impresionistov (Ravel, Debussy), Ninu Simone i Jimiho Hendrixa. Medzi jej prvými objaviteľmi je napríklad Brian Eno, ktorý ju označil, za to najlepšie od Patti Smith. Už v roku 2010 si zahrala ako support pre Interpol, Arctic Monkeys či Nicka Cavea.

V roku 2011 vydala eponymný debut Anna Calvi, ktorý jej priniesol nomináciu na Mercury Prize a BRIT Awards. Porotu Mercury Prize zaujal aj jej druhý album One Breath. Neskôr sa sama stala porotkyňou spomínaného ocenenia. O rok neskôr vydala v spolupraci s Davidom Byrneom EP zložené z výberu jej coverov Strange Weather.

V posledných týždňoch na sociálnych sieťach dramatickým artworkom v červenom filtri naznačovala príchod nového albumu. Dátum jeho zverejnenia oznámila fanúšikom práve dnes, rovnako ako dátumy jesenného turné. Tretí album s názvom Hunter vydá 31. augusta. Spolupracovala na ňom s muzikantmi ako Adrian Utley z Portishead či Martyn Casey z The Bad Seeds. Spolu s albumom zverejnila aj video k prvému singlu Don’t Beat The Girl Out Of My Boy.

Singel vystihuje hlavné idey albumu – rúcanie rodových bariér a stereotypov. Kritizuje napríklad, ako sú deti nútené nasledovať vzory, keď chlapcov učíme aby neplakali. O tom na čo poľovala na albume samotná Anna povedala: „Chcem skúsenosti, chcem agendu, chcem sexuálnu slobodu, chcem intimitu, chcem sa cítiť silná, chcem sa cítiť chránená a chcem nájsť niečo krásne v celom tom neporiadku.“ Po niečo krásne v podaní Anny Calvi si môžete prísť aj 12. novembra do bratislavskej Novej Cvernovky.

Predpredaj: 25 € / Na mieste: 35 € Lístky tu: https://tootoot.fm/…1c0f0061bb53 Video: https://youtu.be/rJ-CtToFsWM

Video: Anna Calvi - Don't Beat the Girl out of My Boy

Interpret: Anna Calvi
Značky: Koncerty, Zahraničná scéna