Posledných 1000 lístkov na Pohodu 2018 Brány festivalu sa otvoria už o sedem dní

Posledných 1000 lístkov na Pohodu 2018 Brány festivalu sa otvoria už o sedem dní
foto: Róbert Jakubička zdroj: Ahudba.sk

Presne o sedem dní vstúpia do areálu trenčianskeho letiska prví návštevníci Pohody 2018. Hneď v prvý deň uvidia strhujúcu hudobno-vizuálnu show The Chemical Brothers či koncert reggae legendy Ziggyho Marleyho. Skvelý predpredaj predznamenali rekordne rýchlo vypredané špeciálne ubytovacie kapacity či parkovacie miesta v sektoroch P1 a P2. Aktuálne ostáva v predaji posledných 1000 permanentiek na Pohodu 2018.

V piatok vystúpia virtuózi – popularizátor jazzu Jamie Cullum a excentrická speváčka a gitaristka St. Vincent. Okrem nich na hlavnom pódiu zahrá nastupujúca generácia ostrovnej gitarovej hudby Glass Animals a Blossoms. Silné zastúpenie z ostrovov doplnia Jessie Ware, Ride a Fink. V piatok vystúpi aj nórska speváčka s éterickým hlasom Aurora, americké hviezdy reggae SOJA, rapper Danny Brown a fanúšikov elektroniky v najväčšom stane poteší Helena Hauff.

V sobotu ovládnu veľké pódiá americké hviezdy s neskutočnými príbehmi – pesničkár z oscarového dokumentu Searching for Sugarman Rodriguez a speváčka s nezameniteľným hlasom LP. Okrem nich zahrá aj jedna z najznámejších súčasných švédskych kapiel Little Dragon či skupina Everything Everything (aktuálne nominovaná v dvoch kategóriách na Ivor Novello Awards). Medzinárodné obsadenie dopĺňajú nemeckí Bukahara, Brit Charlie Winston, americkí Calexico, islandská legenda Gus Gus a k nim sa pridá domáca hviezda Jana Kirschner so sláčikovým kvartetom. Mimoriadne silný program čaká v sobotu festivalový amfiteáter, kde zahrá azda najznámejšie sláčikové kvarteto na svete Kronos Quartet, kombináciu afrobeatu a free-jazzu predvedú tUnE-yArDs a temnejšie ladený bude koncert Zeal & Ardor. Tanečný stan rozhýbu Sophie, Onuka, La Femme a rap v podaní kapiel Dälek, Reykjavikurdaetur či miestnej legendy Trosky.

Na návštevníkov čakajú aj viaceré novinky

V areáli budú zberné miesta, kde za pomoci asistentov môžu návštevníci odnášať a následne triediť odpad až na druhotné suroviny. „Okrem ekologického rozmeru si od tejto spolupráce s návštevníkmi sľubujeme ešte čistejšie a príjemnejšie gastro zóny. Zároveň všetok biologický kuchynský odpad sa spracuje priamo na festivale. Pre fajčiarov sme pripravili osobné a veľkokapacitné popolníky (nádoby na stoloch a betónové misy naplnené pieskom). Špeciálne osobné popolníky nájdete v zberných miestach a v Pohoda shope,“ uvádzajú organizátori.

Veľká zmena nastane aj v srdci areálu, kde pre ďalší rozvoj letiska tento rok nemôže byť vysadená kvetinová lúka. „Aj preto sme prišli s iniciatívou Pohoda F(Lovers). V rámci nej sme poprosili našich návštevníkov, aby so sebou na letisko priniesli vlastné kvety. Ďalšou dôležitou novinkou sú aj špeciálne náramky pre návštevníkov pod 18 rokov,“ dopĺňajú organizátori festivalu Pohoda.

„V rámci komunikácie sme zaviedli systém pre našich stálych návštevníkov – tzv. Ambasádorský program. Od mája sme prítomní aj na ďalšej sociálnej sieti Viber, kde okrem noviniek a zaujímavostí môžete získať aj „pohoďácky“ balíček samolepiek (stickerov) pre rok 2018. Skvelé piesne našich umelcov si môžete vypočuť cez naše Pohoda Rádio, oficiálny Spotify a Deezer Playlist či na YouTube kanáli Pohody,“ odkazujú organizátori.

Na Pohode vystúpi vyše 150 mien z 30 krajín sveta. Celkovo čaká na návštevníkov vyše 300 hudobných, tanečných či divadelných vystúpení a rôznych performance. Mimoriadne silne bude zastúpené vizuálne umenie, pestrý program čaká na rodiny s deťmi v ZSE Family parku a v debatných stanoch sa môžete tešiť na zaujímavých hostí.

Pohoda sa uskutoční 5. – 7. júla 2018 na 22. ročníku festivalu Pohoda.
Posledné lístky v predaji nájdete tu: www.pohodafestival.sk/sk/listky

Značky: Festivaly