Pocit samoty pretvoril na vzácne hudobné dielo. Low Roar prvýkrát vystúpi na Slovensku

Pocit samoty pretvoril na vzácne hudobné dielo. Low Roar prvýkrát vystúpi na Slovensku

Pohlcujúce zvukové plochy na pomedzí krehkého ambientu a post-rocku príde Low Roar prvýkrát predstaviť na Slovensko. V Bratislave vystúpi sólo, 23. novembra v priestore Novej Cvernovky. Ak obľubujete napríklad tvorbu Bena Howarda, toto bude koncert pre vás.

Opustenosť, samota a zásadné momenty ovplyvňujúce náš život sú predmetom spracovania rôznych odvetví umenia. Zachytáva ich aj tvorba hudobníka, ktorého fanúšikovia po svete poznajú pod pseudonymom Low Roar.

Projekt zosobňuje americký pesničkár Ryan Karazija, ktorý sa pred rokmi presťahoval do islandského Reykjavíku, aby svojím sólovým debutom rozpovedal príbeh o začiatkoch od nuly, ovplyvnený severskou zimou a snahou uživiť rodinu v novej krajine. Každý deň si dal za cieľ zložiť jednu pesničku, pričom ako nahrávacie štúdio mu poslúžil laptop v kuchyni.

Prvý album si ľudia odvtedy stihli vypočuť na Youtube viac ako 9 miliónkrát a Low Roar sa stal uznávaným hudobným pojmom s tromi štúdiovými nahrávkami na konte a vystúpeniami po celom svete. Hudbu Low Roar vníma ako vyjadrovací prostriedok, ktorým dokumentuje svoje cesty a život.

„Ľudia sa ma často pýtali, aký žáner vlastne hrám. Zvykol som im hovoriť, že je to punk” tvrdil Ryan Karazija v rozhovore pre Iceland Airwaves Journal, odkazujúc predovšetkým na DIY charakter debutového albumu.

Bratislavský koncert Low Roar bude v tomto ponímaní zaujímavým návratom k islandským začiatkom. Ryan Karazija totiž v Novej Cvernovke vystúpi úplne sólo. Jeden človek, zoslučkované gitary, elektronika, emotívne texty a spev. Lístky sú v predpredaji k dispozícii za 11 eur, na mieste potom za 14 eur.

Predpredaj: https://predpredaj.zoznam.sk/…-2018-11-23/

Video: Low Roar - Low Roar (Full Album)

Značky: Koncerty