Gonsofus uzavrie veľké európske turné na Slovensku

Gonsofus uzavrie veľké európske turné na Slovensku

Po jesennem európskom turné, na ktorom odohrali viac ako 20 koncertov v Česku, Nemecku, Poľsku, Rusku, Estónsku, Lotyšsku, a Litve, kapela Gonsofus sa vracia na Slovensko a zahra koncerty v Nitre, Bratislave, a v Piešťanoch. Turné bolo okrem iného významné aj tým, že skupina po prvýkrát koncertovala v Rusku – krajine, z ktorej pochádza zakladateľ Sasha Mamaev.

Gonsofus za poslednych 5 rokov odohrali okolo 400 koncertov v 17 štátoch, okrem krajín susediacich zo Slovenskom napríklad aj v Nemecku, Litve, Lotyšsku, Rusku, Belgicku, Nórsku, Španielsku či v USA. Toto koncertné portfólio z nej robí jednu z najaktívnejších formácií na slovenskej hudobnej scéne.

Veľa hudobných a kultúrnych vplyvov a jazykov splýva do ich „Gonsofus style“, ktorý oni opisujú ako “transcontinental groove”. Skupina je známa pre unikátne, veľmi energické a živé koncerty, na ktorých iba oni dvaja ovládajú až osem hudobných nástrojov a prostredníctvom „loopovania“ vytvárajú show so zvukom celého ansámblu.

V novom koncertnom programe okrem iného predstavia materiál z ich pripraveného nového albumu, ktorý nahrali v Prahe (Studio Faust) a momentálne sa mixuje v New Yorku pod dohľadom Jasona Goldsteina (ten je známy svojou prácou s nahrávaním a mixovaním albumov interpretov ako The Roots, Nas, Jay-Z, Beyoncé). Čerstvý zážitok tak môžu čakať tí, ktorí uvidia Gonsofus po prvý raz, aj tí, ktorí sledujú evolúciu dua už niekoľko rokov a počuli ju napríklad aj na najväčších slovenských festivaloch Pohoda, Grape či Uprising.

V Bratislave spolu s Gonsofus sa predstavi aj ALEX KELMAN. Nový projekt sibírskeho hudobníka Alexa Kelmana, zakladateľa a člena kapiel ako Punk TV, Hot Zex, Dsh!Dsh! a TonySoprano. Alex Kelman nedávno vydal EP’s „Songs of Fake and Distortion» a «Vintage», a celé «Siberian Pop» / "U17“ LP's.

V rokoch 2015 – 2018 Alex Kelman zahral viac než 300 koncertov po celej Európe, na festivaloch ako Fusion (DE), Waves Bratislava (SK), Atmosfera (SK). Soundfeld (DE), Chee Chaak (CZ), Indirekt (CRO/RS), Bedem (MN) a inych.

28.11 – Nitra – Mariatchi
29.11 – Bratislava – Kulturak Klub (spolu s Alex Kelman)
30.11 – Piešťany – ZiWell

Video: Gonsofus - Soul Searchers

Interpret: Gonsofus
Značky: Koncerty