Kapela Parketový lev z Bratislavy vydáva debutový album

Kapela Parketový lev z Bratislavy vydáva debutový album

Štvorica už na prvý pohľad neprehliadnuteľných hudobníkov z Bratislavy – bratia Ján a Jakub Hrčkovci, Alex Oplt a Dafy – spojili svoje sily v roku 2018 a nedávno predstavili svoj prvý album.

Na albume sa nachádza 11 piesní s kvalitným punkovým zvukom a prvkami rock’n’rollu a blues rocku. „Vychádzali sme z nášho akustického projektu Bratia Hrčkovci, avšak cítili sme, že si to celé „pýta“ iný nádych, tak sme intenzívne začali hľadať ďalších členov,“ vysvetľuje starší z bratov Janči.

„Chalanov som poznal ako výborných hudobníkov z undergroundovej scény, videl som zopár ich koncertov, tak som ich začal sledovať na sociálnej sieti. Jedného dňa som videl u Kuba, že hľadajú bubeníka. Váhal som, no nakoniec som sa rozhodol mu napísať, napriek tomu, že sme sa osobne nepoznali. Dohodli sme sa na skúške,” opisuje Alex. „Mal som pocit, ako by sme spolu hrali už 10 rokov,“ doplnil Kubo. Na base hral pôvodne Janči, no neskôr sa rozhodli pre ďalšieho člena. „Po viacerých neúspešných pokusoch nájsť vhodného „parťáka“ sme oslovili nášho dlhoročného kamaráta Dafyho,“ hovorí Janči, „ktorý vo svojej kapele hrá síce na gitaru, táto ponuka mu však vyhovovala, tak sa k nám pridal.“ V takejto zostave začali spolu skúšať a v lete 2018 sa pustili do nahrávania albumu.

Paradoxom je, že album nebol nahrávaný v štúdiu, ale priamo v bratislavskom klube MMC. „Mastering a zvukovú réžiu mal pod palcom Vilo Štrba, ktorý svoju prácu odviedol na výbornú,“ prezrádza kapela. V poslednej piesni na albume Keď idem domov sa predstavil hosť na harmonike Slavomír Hoffer. Zaujímavosťou je, že v pôvodnom znení harmonika vôbec nebola, dohrávali ju až po nahratí albumu. „*Chceli sme túto pieseň nejakým spôsobom oživiť, priniesť niečo iné, preto sme sa rozhodli osloviť Slava, ktorý nás sprevádzal aj na už odohratých koncertoch,“* prezrádza Janči. Album si môžte zakúpiť na CD nosiči, tento rok tiež vyjde aj LP v českej PHR Records.

Kapela svoju koncertnú premiéru odštartovala v októbri, kedy si zahrali v bratislavskom MMC ako predkapela Slobodnej Európy. „Tento rok už máme naplánovaný jeden festival a niekoľko koncertov, chceli by sme stihnúť natočiť aj videoklip,“ prezrádza plány Jakub. Najbližšie ich môžte vidieť 8.3.2019 v ni­trianskom Frankie Rock Clube a 9.3.2019 v City Clube v Trnave.