Kapela Dave Brannigan skompletizovala nové EP klipom Alone

Kapela Dave Brannigan skompletizovala nové EP klipom Alone

Žilinská indie-rocková kapela Dave Brannigan uzatvorila kvarteto piesní z nového EP Brannigan. Poslednú pieseň Alone uverejnili spolu s klipom. EP je dostupné na online streamoch aj so staršími bonusovými singlami Golden Mine a Phony Crown.

Novinku tvorí séria štyroch piesní: Down the Street, Alone, First Born Son a A Wish. Kapela sa v nich vyjadruje k témam a pocitom, s ktorými sa stretol snáď každý mladý človek. Novovzniknuté EP je o ľudských vzťahoch – o vzťahu človeka k sebe samému, rovnako, ako aj o komplikovanom vzťahu medzi mužom a ženou.

Pieseň Alone je o rozmaznanom dievčati, ktoré sa kvôli zlej výchove správalo vo vzťahu sebecky a povýšenecky. „Rozprávačom textu je jej priateľ, ktorý opisuje, ako ho jej prítomnosť ničí a berie mu všetku radosť zo života. Dievčaťu predpovedá osamelosť až do konca života,“ objasňuje spevák Dušan Škunda. K tejto skladbe vychádza videoklip z dielne Martina Kaperáka.

Video: Dave Brannigan

Skladba First Born Son je jedna z mála piesní, v ktorých netreba hľadať hlbšiu myšlienku. Je o mladom chalanovi, ktorý sa snaží bezdôvodne vyhnúť rozbiehajúcej sa párty a ísť domov, kvôli čomu si z neho kamaráti začnú uťahovať a snažia sa mu dohovoriť, nech sa ostane zabávať.

Práve v tejto piesni chalani spievajú o situácii, ktorá sa prihodila takmer každému človeku. O vizuál sa postaral Michal Janek, ktorý je dvorným fotografom a grafikom kapely.

Najbližšie koncerty kapely Dave Brannigan
15.3.2019 – PO – Wave https://www.facebook.com/…01697179023/
16.3.2019 – BJ – Bašta https://www.facebook.com/…55161656119/
30.3.2019 – ZA – Synagóga https://www.facebook.com/…44805005412/
13.4.2019 – TN – Lúč https://www.facebook.com/…49895748336/