Slovenský hudobník Chris Ellys vyráža na Going Up The Country tour

Slovenský hudobník  Chris Ellys vyráža na Going Up The Country tour

Chris Ellys so svojim novým CD ‘Spring Folks’ vyráža na klubové turné po Slovensku, Česku a Poľsku. Momentálne je ohlásených 11 zastávok, no postupne sa ohlasujú ďalšie koncerty.

Začiatkom marca hudobník avizoval klubové turné, ktoré nesie názov jednej z piesní jeho nového CD ‘Spring Folks’. Koncertné turné ‘Going Up The Country’ začína už tento týždeň koncertom v Spišskej Novej Vsi a krstom v Prešove.

“Doma sa predstavím s novým konceptom interpretácie, ktorý podľa mojich pocitov emočne siaha na nové zatiaľ nevídané miesta” prezrádza Chris. Na krst v prešovskej christianii si pozval mladú, talentovanú speváčku Blanch s ktorou spolupracoval na skladbe ‘Paints’ z nového CD.

“Moju pozvánku pokrstiť ‘Spring Folks’ prijal Bohuš Hajduch z kapely PAPYLLON. Som veľmi rád že pozvanie prijal, s Bohušom sa poznáme, vidím akým spôsobom reprezentuje pozitívnu stranu tzv. “Spring Foks” a som rád, že sa na túto špeciálnu udalosť podujal“ – prezrádza spevák.

GOING UP THE COUNTRY tour 2019

15.3 – SPIŠSKÁ NOVÁ VES Broadway Pub
16.3 – PREŠOV Christiania
23.3 – ŽILINA Café Republika
29.3 – BANSKÁ BYSTRICA Klub HaD
30.3 – RUŽOMBEROK Čajovňa Relax
26.4 – POVAŽSKÁ BYSTRICA Retro Music
27.4 – SENEC Antikvariát
3.5 – HAVLÍČKUV BROD Čarodějka
4.5 – BRNO Leitnerka
10.5 – BYTČA KC Hviezdne Noci
31.5 – KEŽMAROK Kaskofórum o.z.
1.6 – STARÁ ĽUBOVŇA
13.6 – BRATISLAVA klub pod lampou
21.9 – TRENČÍN Café Sládkovič

Všetky informácie ku koncertom nájdete na Facebookovej stránke a na oficiálnom webe www.chrisellys.com

EP ‘Spring Folks’ vznikalo v priebehu rokov 2017 a 2018 počas koncertov v Česku a Poľsku, kde sa Chris zoznámil s českým producentom Martinom Havlenom, Nikolaosom Jalauzidisom (RESOUND Liberec) a spolu nahrali singel Army Of Infinity. CD obsahuje 6 skladieb na ktoré si prvýkrát pozval hostí, na novom CD spolupracoval s mladou slovenskou speváčkou Blanch a 2-násobným držiteľom českého Anděla a autora hitov ‘I Have No Inspiration’, ‘All I Know’ a ‘Blind Man’.

Chris Ellys sa prvýkrát predstavil verejnosti so skladbou 7 minutes, ktorú si všimli viaceré médiá ako Rádio Expres, Tootoot alebo BalconyTV, s ktorou produkoval live verzie svojich skladieb. Začiatkom roka 2017 speváka objavilo Radio_FM a v ankete Radio_Head Awards sa dostal do finálnych nominácií v kategórii Objav roka.

Krst sa odohrá už túto sobotu 16. Marca 2019 v prešovskej christianii so začiatkom o 21:00.

Lístky sú dostupné v predpredaji cez Tootoot. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia