Druhá dvanástka interpretov 12. ročníka festivalu Uprising je vonku

Druhá dvanástka interpretov 12. ročníka festivalu Uprising  je vonku

Hlavná hviezda festivalu je stále opradená tajomstvom, poznáme však ďalších dvanásť hudobných mien, ktoré 23. a 24. augusta uvidíme v Bratislave. Organizátori sľubujú, že na svoje si príde každý.

Chase (Saul Milton) & Status (Will Kennard) a MC Rage (Patrick Williams) sú hviezdy svetového formátu. Stálice londýnskeho drum´n´bassu sú doma na undergroundovej scéne, aj na veľkých svetových festivalových pódiách. Koncom minulého roka vydali album RTRN II JUNGLE, ktorý nahrávali na Jamajke spolu s tamojšími umelcami. V auguste ho prídu predstaviť aj na festival Uprising.

Nenechajte si ujsť roots reggae legendu, ktorou nie je nikto iný ako Horace Andy. Od sedemdesiatych rokov minulého storočia patrí k najstálejším spevákom a skladateľom jamajskej, ale aj celosvetovej reggae, rock steady a dancehall scény. Hudobný svet ho pozná aj vďaka jeho špecifickému hlasu, ktorý sa od roku 1990 spája s kapelou Massive Attack.

Po minuloročnom klubovom vystúpení kapely Naturally 7 prichádza jedna z najznámejších a cappella skupín na svete aj na uprisingové pódium. Za americkou hudobnou senzáciou sa ukrýva sedem umelcov, ktorí spievajú, rapujú a vlastným telom, hlasom a ústami dokážu dokonale napodobniť zvuk najrôznejších hudobných nástrojov.

Z Anglicka na Uprising zavíta dcéra bubeníka punkovej kapely Sex Pistols charizmatická speváčka Hollie Cook. Tešiť sa môžeme na originálny ON-U Sound, ktorý privezie anglický hudobník a dub legenda Adrian Sherwood a so svojou show dorazí aj brooklynské hip-hopové duo Smif N Wessun, ktoré bude sprevádzať živá kapela Champion Sound.

Video: Hollie Cook - Postman

Druhú dvanástku zverejnených mien uzatvárajú jamajský hudobník a reggae veterán Linval Thompson, jeho krajan a kolega Trinity, obaja za doprovodu francúzskych Irie Ites Sound, ďalej japonský Part2style Sound a český spevák MessenJah s kapelou HomeBwoyRasta.

Domácu scénu zastúpi Opak – člen dnes už legendárneho zoskupenia A.M.O., s ktorou poslednýkrát vystupoval práve na Uprisingu. Len pred pár dňami mu po desiatich rokoch vyšiel nový album s názvom Produkcie.

Nezabudnite, že výhodnejšie vstupenky v cene 45 € sú v predaji do len 26.3. Potom sa cena lístkov zvýši na 50 €. V predaji sú aj VIP lístky s množstvom výhod. Oba druhy lístkov zoženiete na www.uprising.sk alebo v sieti Ticketportal.

Značky: Festivaly