Korben Dallas majú unikátny klip z hlavného mesta

Korben Dallas majú unikátny klip z hlavného mesta
foto: Tomáš Benedikovič

Korben Dallas predstavujú už druhý videoklip k pesničke z nového albumu Bazén, ktorý vychádza v týchto dňoch. Autorom klipu k piesni Raketa je režisér Tomáš Hulík. Je výsledkom viac než ročného časozberu Bratislavy, ktorý vznikol pre potreby filmu Slovensko – Prítomná minulosť. Vďaka spoločnosti Towercom mohol Hulík umiestniť do veže na Kamzíku fotoaparát, ktorý každých sedem sekúnd snímal, čo sa deje nad Bratislavou. Výsledkom boli skoro dva milióny fotografií vo vysokom rozlíšení, z ktorých bolo desaťtisíc použitých vo videu pre Korben Dallas.

„V klipe sa spájajú moje dve veľké vášne – Bratislava a hudba. Ako architekt sa celé dni zaoberám mestom, kde som sa narodil a vyrástol, a som rád, že týmto videom mu môžeme vzdať poctu,“ hovorí spevák a architekt Juraj Benetin, ktorý ako spoluzakladateľ ateliéru Compass v minulosti získal Cenu Arch za projekt Slnečnice, podieľa sa na prerode územia bývalej Cvernovej továrne, dnes nazývanej Zwirn, a na nábreží Dunaja spoluvytvára Nové Lido.

„Tak, ako môže Banská Bystrica poďakovať Honzovi Nedvědovi za pieseň o jej kráse, tak Bratislava dostala krásny dar od režiséra Hulíka,“ dodáva autor textu, bubeník Ozo Guttler.

Video: Korben Dallas - Raketa

Korben Dallas môžete v súčasnosti vidieť a počuť na Bazén Tour, ktoré odštartovalo uplynulý víkend v Banskej Bystrici a Košiciach. Kapelu dopĺňajú vokalistky Katka Bieliková, Helena Šabová a Katka Mojžišová. Krst albumu, ktorý produkoval Eddie Stevens (Moloko, Zero 7, Jana Kirschner), prebehne 20. marca na koncerte v bratislavskom Majestic Music Clube.

Korben Dallas – Bazén Tour 2019 (zvyšné koncerty):
20. 3. – Bratislava, Majestic Music Club (špeciálny hosť: Darkness Positive) 
29. 3. – Žilina, Smer Klub 77 
30. 3. – Nitra, Nájomná jednotka 210 
3. 4. – Brno, Kabinet múz 
11. 4. – Ostrava, Garage 
12. 4. – Valašské Meziříčí, M-klub 
27. 4. – Praha, Palác Akropolis

Tomáš Hulík sa narodil v roku 1976. Vyštudoval Prírodovedeckú fakultu, odbor environmentalistika v Bratislave. Pra­cuje aj v televíznom prostredí ako kameraman, producent a režisér. Nakrútil niekoľko filmov o bobroch: Hulík a jeho bobry, Invázia bobrov a Návrat bobrov, ktoré vysielali ORF, ZDF, ARTE a Discovery Channel. V cykle Universum rakúskej televízie ORF produkoval v roku 2007 dokumentárny film o Vysokých Tatrách. V súčasnosti dokončuje film o kultúrnych pamiatkach a histórii: Slovensko – Prítomná minulosť a film o tom, ako sa správame k vlastnej krajine: Odvrátená strana Slovenska. www.tomashulik.eu