Objavujte novú hudbu na festivale Sharpe už tento víkend

Objavujte novú hudbu na festivale Sharpe už tento víkend
foto: Tomáš Kuša

Viac ako 40 koncertov počas 2 dní na 6 pódiách rozozneje bratislavskú Novú Cvernovku už tento piatok a sobotu. Multižánrový festival a konferencia SHARPE, ktorý bude prvým hudobným “cashless” podujatím na Slovensku, prinesie kvalitné vystúpenia domácich aj zahraničných interpretov spolu s odbornou hudobnou konferenciou. Organizátori zverejňujú kompletný časový rozpis hudobného aj vzdelávacieho programu.

SHARPE v uplynulom týždni zverejnil kompletný festivalový program a aktuálne pridáva aj časový harmonogram jednotlivých pódií. Prepracovaný line-up ponúkne pestrý prierez súčasnej domácej i svetovej produkcie, od gitarovej hudby cez elektroniku, jazzové presahy či progresívne techno až po experimentálnu tvorbu.

V úvodnom festivalovom dni na vás čakajú koncerty domácich Catastrofy, Walter Schnitzelsson, Herzog Herzog či FVLCRVM live. Zo zahraničných mien sa predstavia elektro-popová producentka Giungla, karibik bass z Amsterdamu KUENTA či bristolský techno-punk Scalping. Sobota bude patriť domácim menám Katarzia & Pjoni, nvmeri, Sisa Fehér aj Möbius. Zahraničie zastúpia Ventolin, Sub Pop-om čerstvo podpísaní Trupa Trupa, svojrázna vokálna umelkyňa MounQup, psychedelický úlet Bert & Friends a mnohí ďalší.

Aj tento rok na hlavnom pódiu dostane priestor unikátny koncert Ostrov Hudby Live a okrem ohláseného programu na šiestich pódiách sa návštevníci môžu tešiť na tajné “Sofar” koncerty v knižnici, spontánne jam sessions v parku a tiež vystúpenia na streche Novej Cvernovky.

Denný sobotňajší program 27. apríla bude venovaný konferencii pre hudobníkov, hudobných profesionálov a ľudí so záujmom o hudobné dianie. Hosťovať budú osobnosti z hudobného priemyslu, festivaloví zástupcovia, agenti či novinári zo Slovenska aj zahraničia, ktorí v podobe diskusií, prednášok či workshopov otvoria mnohé zaujímavé témy. Na programe je manažérsky workshop s objaviteľom Pink Floydu Petrom Jennerom, listening session so zahraničnými novinármi (Drowned in Sound, The Quietus a i.), interaktívna prednáška festivalového tímu Pohoda, témy duševného zdravia umelcov a ľudí v kreatívnom priemysle, stretnutia so zástupcami zahraničných festivalov a ďalšie. Kompletný harmonogram je k dispozícii na webe podujatia.

Nadviazať na úspech pilotného ročníka SHARPE festivalu sa organizátori usilujú posúvaním latky aj na organizačnej a technologickej úrovni. Okrem vratných pohárov prichádzajú so zásadnou zmenou, a to zavedením “cashless” režimu na vstupe aj na všetkých baroch a festivalových prevádzkach. To v skratke znamená, že SHARPE bude prvým hudobným podujatím na Slovensku, ktoré bude prebiehať úplne bezhotovostne. Návštevníkom bude stačiť ich platobná karta, s ktorou môžu bezkontaktne, rýchlo a pohodlne platiť v celom areáli Novej Cvernovky.

Hudobný festival a konferencia SHARPE sa uskutoční 26. a 27. apríla 2019 v kultúrno-kreatívnom centre Nová Cvernovka. V predpredaji sú festivalové vstupenky na oba dni hudobného programu v cene 19€ a PRO PASS umožňujúci vstup na konferenciu aj festival v sume 29€. Lístky sú v predpredaji v sieti Tootoot. Lístky je možné zakúpiť aj na mieste, ich cena však bude zvýšená na 25€ za dvojdňovú permanentku a k dispozícií budú na vstupe aj denné vstupenky na piatok a sobotu v hodnote 15€.

Viac informácií vrátane kompletného festivalového a konferenčného programu nájdete na www.sharpe.sk a tiež na SHARPE Facebooku, Instagrame a Twitteri. Generálnym partnerom podujatia je VÚB banka a hlavnými partnermi sú Mastercard (partner cashless riešenia) a Fond na podporu umenia, ktorý Sharpe podporil z verejných zdrojov.

Značky: Festivaly