Legendy elektronickej hudby Orbital zahrajú v Bratislave

Legendy elektronickej hudby Orbital zahrajú v Bratislave

Orbital patrí medzi najzásadnejšie mená elektronickej hudby. Paul a Phil Hartnollovci sa po druhej kapelnej pauze dali v roku 2017 opäť dokopy a minulý rok vydali deviaty štúdiový album Monsters Exist. So svojím nezameniteľným zvukom a veľkou svetelnou show 11. októbra roztancujú Bratislavu na prvom samostatnom koncerte na Slovensku. Vstupenky sú v predaji v sieti Maxiticket.

Orbital má na konte deväť štúdiových albumov a za sebou tri desaťročia na elektronickej scéne. Ich vystúpenia pred obrovskými festivalovými davmi sú kritikmi i fanúšikmi považované za legendárne. Singel Chime z roku 1989 sa stal hymnou rave scény a každý ďalší singel, album či remix otvoril poslucháčom úplne nové priestory v elektronickej hud­be.

„Na Slovensku sme Orbital zažili zatiaľ iba jedenkrát, v roku 2012 na letnom festivale. Je nám cťou, že prídu odohrať vlastnú samostatnú show. Dvojica vystúpi so zatiaľ najnáročnejšou veľkou scénou, akú sme kedy pripravovali – niekoľko plazmových obrazoviek na ich špeciálnu projekciu, viac ako 200 svetiel a laserov, samozrejme majú veľké nároky na ozvučenie. Veríme, že toto všetko a hlavne hudba kapely Orbital vyčarujú v Edison Parku jeden fantastický tanečný večer pre party-návštevníkov, ktorým v Bratislave niečo takéto už mnoho rokov chýbalo,“ hovorí Jozef Tarkay z Agentúry KVAS.

Aktuálny koncertný program bratov Hartnollovcov obsahuje skladby z vydareného nového albumu Monsters Exist (2018), na ktorom sa hudobníci venujú nielen rozvíjaniu nového zvuku Orbital, ale prostredníctvom niektorých trackov poukazujú aj na sociálne i geopolitické problémy vo Veľkej Británii a na planéte. Okrem noviniek majú v setliste zaradené aj slávne single ako napríklad Chime, Satan, The Box či Style.

Britský hudobný magazín Q zaradil Orbital už viac ako pred 15-timi rokmi medzi top „50 Bands to See Before You Die“. Sú držiteľmi cien NME Awards v kategóriách „Best Dance Act“ a „Best Live Event“.

Vstupenky: https://vstupenky.maxiticket.sk/…tislava-2019

https://www.orbitalofficial.com

Udalosť na FB: https://www.facebook.com/…71881029688/

Zdroj: Bibiána Grebeňová Šedivá Agentúra KVAS

Video: Orbital - Wonky

Značky: Koncerty