LUVVER SAYS it’s a tour: Dve talentované slovenské kapely vyrážajú na spoločnú klubovú šnúru

LUVVER SAYS it’s a tour: Dve talentované slovenské kapely vyrážajú na spoločnú klubovú šnúru

Dve slovenské kapely so zahraničným potenciálom, alebo partia kamošov na ceste po kluboch. LUVVER a SAYS, ktoré práve vyrážajú na spoločné turné s veľavravným názvom LUVVER SAYS it’s a tour – kde ich budete môcť vidieť?

LUVVER a SAYS. Dve výrazné kapely slovenskej indie scény vyrážajú na klubové miniturné po piatich slovenských mestách. Obe spája silný exportný potenciál, inovatívny prístup k tvorbe či prepracované live vystúpenia. Zároveň sú však “kamošmi” aj mimo pódií – hoci sa na ňom nespoznali. “Paradoxne sme sa po prvýkrát nestretli na pódiu ani v backstage. Stretli sme sa v štúdiu, keďže náš frontman Tom chalanom nahrával ich debutový album,” hovorí o stretnutí oboch kapiel bubeník LUVVER, Martin Zaujec. “Trávili sme tam spolu veľa času a možno aj preto sme si tak sadli. Spoločné turné bolo preto pre nás úplne prirodzené.”

LUVVER hrajú SAYS, SAYS hrajú LUVVER

Obe kapely majú k šnúre pripravené nové setlisty, svetelné šou, no a aj jednu špeciálnu vychytávku. “Máme radi hudbu LUVVER a chalani tvrdia, že sa im páči naša,” hovorí s úsmevom frontman SAYS, Dominik Kitko. “Preto sme sa rozhodli na šnúre hrať cover jedného ich tracku a oni jedného nášho.” Ak teda chcete počuť, ako sa so skladbami “toho druhého” obe kapely pohrali, určite navštívte koncert vo vašom meste.

Termíny turné LUVVER SAYS it’s a tour:
9. máj – Košice, Tabačka Kulturfabrik
10. máj – Prešov, Stromoradie
11. máj – Trenčín, Stejdž
16. máj – Bratislava, FUGA
18. máj – Trnava, ARTKLUB

A čo plánujú obe kapely v najbližších mesiacoch okrem turné?

Nitrianska post-pop trojka LUVVER, ktorá ešte do minulého roka hrávala ako freshoutofthebus, má pred sebou okrem turné aj silné festivalové leto. Chalani, ktorých tvorba mieša vplyvy zahraničných popových hviezd ako The Weeknd, Billie Eilish či The Neighbourhood, sa predstavia na významných česko-slovenských festivaloch ako Pohoda, Rock for People, Beseda u bigbítu či na domácom FLAAM festivale v Nitre. Čerství držitelia ceny Advance Investments na cenách Radio_head Awards 2018 okrem toho plánujú v najbližších týždňoch vydať nový singel spolu s klipom.

Video: LUVVER /// INUREYES

Štvorica hudobníkov v kapele SAYS vo svojich skladbách spája prvky rôznych hudobných žánrov vrátane indie, dream-popu či temnejšej elektroniky. Ak máte radi melancholickú atmosféru elektronických nahrávok a zároveň je vám blízka energetická gitarová hudba či kvalitný basový groove, zaručene si prídete na svoje. Kapela má za sebou mnoho klubových a festivalových koncertov, okrem iného aj hranie na prestížnom showcase festivale Waves Vienna. V roku 2016 vydali svoje prvé EP Violation Of, a o dva roky neskôr debutový album Recollection, ktorý bol nominovaný vo viacerých kategóriách na Radio_head Awards 2017.

Video: SAYS - Peak

Značky: Koncerty