Festival Uprising potvrdzuje ďalších umelcov

Festival Uprising potvrdzuje ďalších umelcov

Už len necelé tri mesiace a Uprising otvorí brány pre svojich návštevníkov po dvanástykrát. Headlineri festivalu sú známi a ani medzi novo ohlásenými menami nechýbajú zaujímaví zahraniční umelci a domáci interpreti. Na koho sa môžete koncom augusta na Zlatých pieskoch tešiť?

Fanúšikovia festivalu Uprising už určite vedia, že hlavnými hviezdami festivalu bude Ms. Lauryn Hill a ďalšie nemenej zvučné mená svetového formátu ako Dub Inc, Jo Mersa Marley, Elephant Man, Chase & Status a MC Rage, Horace Andy, Naturally 7, Smif N Wessun, Hollie Cook, Mal Élevé, Serial Killaz a veľa ďalších domácich aj zahraničných interpretov, ktorých organizátori postupne ohlasujú.

Medzi novo potvrdenými sa vyníma jamajský veterán Eek-A-Mouse, ktorý je stálicou reggae scény už viac ako štyridsať rokov. Patrí k prvým umelcom, ktorých hudobný svet pozná pod pojmom singjay, teda ako speváka, ktorý zároveň aj rapuje. Na konte má niekoľko nesmrteľných reggae evergreenov a na Slovensku ich predvedie po prvý raz.

Video: Eek A Mouse & DUB FX

Tešiť sa môžeme aj na jeden z najlepších novozélandských exportov Grouch in Dub. Skvelí muzikanti zoskúpení okolo producenta Oscara (The Grouch) nás prevedú psychadelickou hudobnou cestou plnokrvného elektro s prvkami progressive, jazzu, latino a world music. Svoj Key To The Universe príde predviesť kalifornský rodák, spevák skladateľ a multiinštru­mentalista Fikir Amlak. Na európskych festivaloch vystupuje po boku britských King Alpha Sound, v spoločnosti ktorých sa predstaví aj na festivale Uprising. Z Anglicka dorazí aj dancehall speváčka a raperka s jamajskými koreňmi Alicai Harley.

Ako znie nemecký Reggae Sound System prídu predstaviť stálice tamojšej scény Sound Quake Sound, ktorých bude na mikrofóne psrevádzať jamajčan Exile Di Brave. Tancovať sa bude aj na tučné beaty rodáka z Atén. Príde nám ich naservírovať elektronický hudobný producent a DJ FLeCK, ktorého môžeme poznať zo spoluprác s Dread Recordings, Serial Killaz a Congo Natty.

Česko-slovenskú scénu doplnia českí hip-hopoví králi Prago Union, slovenský „ganja rap“ odpáli MC Rida Radar a uprisingové mikrofóny okúsia aj ďalší zástupcovia slovenského hiphopu Ultrazvuk, Nerieš, Supa & Engerer či Gleb.

To všetko a ešte omnoho viac nás čaká 23. a 24. augusta v Bratislave na Zlatých pieskoch na dvanástom ročníku festivalu Uprising. Vstupenky na celý festival aktuálne zoženiete v cene 55€. V predaji sú aj VIP lístky s množstvom výhod. Oba druhy lístkov nájdete na www.uprising.sk a v sieti Ticketportal.

A ešte tu máme jednu dôležitú informáciu pre umelcov, ktorí majú vlastné reggae, ska, dancehall, či dub projekty a radi by si na festivale zahrali. Ambiciózni hudobníci sa môžu prihlásiť do súťaže kapiel a jednotlivcov Uprising Stars. Podrobné informácie a postup na prihlásenie nájdu na nižšie uvedenom linku.

Uprising stars
https://www.uprising.sk/…ternational/

Značky: Festivaly