Druhý ročník festivalu kazetového vydavateľstva Z Tapes na trnavskom Nádvorí

Druhý ročník festivalu kazetového vydavateľstva Z Tapes na trnavskom Nádvorí

V sobotu 24. augusta sa v priestoroch trnavského Nádvoria uskutoční druhý ročník Z Tapes Festivalu.

Z Tapes je slovenské internetové kazetové vydavateľstvo, ktoré založil Filip Zemčík v roku 2011. Jedno z mála vydavateľstiev tohto typu v našom regióne zoskupuje cez 80 interpretov z celého sveta a vydáva ich albumy v kazetovom formáte. Je zamerané na žánre indie, lo-fi bedroom pop a synthpop, ktoré sa často vyznačujú DIY produkciou, jednoduchými melódiami a prevažne jemnými gitarovými prvkavmi.

Večer v spolupráci s komunitným centrom Kubik prinesie 6 interpretov zo 4 krajín. Čo sa týka zahraničných interpretov, z Nemecka/Malty príde synthpopová trojica SUPERLOVE. Nemecká hudobníčka Rebecca Theuma s projektom Hearts Beating In Time odhalí svoju jemnú elektroniku a melancholický dream folk v podaní Amiga Herz poteší tých, ktorí majú radi akustické gitarovky.

Na miesto činu sa po roku vráti aj austrálčan Andy Burns. Ten už raz na Nádvorí hral, spolu so slovenským pesničkárom Homes, ktorý tiež doplní tohtoročný lineup.

Práve Homes stihol za posledný rok spolupracovať s Benom Cristovao či Egom. Na Nádvorí predstaví svoje zasnívané skladby aj ukážky z novej tvorby. Zostavu doplnia dreampopoví Billow z Moravy, ktorí sú známi svojimi nežnými melódiami a atmosferickými koncertami.

Video: Billow: Radio Wave Studio Session

Video: Homes // TheTidesSwallowedUsWhole (Live at Z Tapes Fest - Trnava, Slovakia)

Značky: Koncerty