Festival Grape sa v roku 2020 rozlúči s letiskom v Piešťanoch

Festival Grape sa v roku 2020 rozlúči s letiskom v Piešťanoch
foto: Róbert Jakubička

Organizátori festivalu Grape oznámili, že na letisku v Piešťanoch sa uskutoční v tradičnom termíne ešte jeden ročník festivalu. Jeho budúcnosť však stále vidia v okolí Piešťan.

Vyjadrenie z Facebooku:

"Po niekoľkomesačných rokovaniach a snahe nájsť riešenie, aby festival mohol ešte rok zostať na letisku Piešťany, sa to nakoniec minulý týždeň podarilo. Festival sa bude teda konať v klasickom termíne, aj keď za trošku sťažených podmienok, avšak časovo rovnakých, ako tomu bolo v roku 2019. Chceli by sme sa veľmi poďakovať najmä županovi Trnavského samosprávneho kraja Jozefovi Viskupičovi, ktorý zabojoval za festival a umožnil nám zotrvať ešte jeden rok na „domovskej pôde“. Rovnako ďakujeme aj cestovnej kancelárii Happy Travel, ktorá nakoniec aj pri zvýšenom počte letov umožnila konanie festivalu. V neposlednom rade patrí vďaka všetkým Piešťancom a vám, našim fanúšikom, ktorí ste pri nás stáli a držali nám palce. Ročník 2020 však bude definitívne posledným, ktorý sa uskutoční na letisku Piešťany, a tak sa v lete budeme s týmto priestorom lúčiť. Takže tému ročníka už môžete tušiť. ;)

Budúcnosť. Tá bude, veríme, zaujímavá. Dohodli sme sa s pánom županom Viskupičom, že sa spoločne budeme snažiť nájsť vhodný priestor v Trnavskom kraji, kde by sme sa vedeli presťahovať a do dvoch rokov pripraviť nový festivalový areál. Priorita bude ostať v okolí Piešťan, a tak už spolupracujeme aj s pánom primátorom Petrom Jančovičom na nájdení priestoru. Nebude to, samozrejme, ľahké, keďže festival potrebuje plochu niekoľko desiatok hektárov. V každom prípade máme rok a pol na to, aby sme našli vyhovujúcu plochu, revitalizovali ju, vysadili trávu, dotiahli vodu a infraštruktúru, vysadili rýchlo rastúce dreviny… skrátka všetko, aby bol areál funkčný a čo najpríjemnejší pre návštevníka.

Sme radi z pozitívneho postoja samosprávy a tešíme sa, že im záleží na kultúre v kraji a že si vážia našu prácu pre zviditeľnenie Slovenska vo festivalovej Európe. Držme si teda všetci palce, nech sa všetko podarí tak, ako si predstavujeme."

Značky: Festivaly