Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý prichádzajú s výraznou intímnou skladbou Skies

Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý prichádzajú s výraznou intímnou skladbou Skies

Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, mladí umelci, ktorí sa prednedávnom usídlili v Bratislave, prichádzajú po úspechu na Bratislavských jazzových s novou skladbou.

“Skladba SKIES vznikla v spolupráci s Erikom Horákom v štúdiu Lososounds. Ozvali sme sa mu, či by na nás mal v tomto predvianočnom zhone čas a on, na naše prekvapenie, odpísal, že sa máme zastaviť hneď na druhý deň. Zapálil sa do spolupráce s nami naozaj horlivo, a veľmi vkusne zachytil podstatu tejto skladby,” opisuje spoluprácu speváčka Kristína.

“Kristína a Jakub sú jediní muzikanti, ktorí priniesli do štúdia tlačenku. Normálne Kristína spievala a Jakub si krájal a jedol tlačenku. Ale však nevadí. Ale keď sa o pár dní finalizoval mix, došli so srnčím gulášom. Normálne prišli, dali si bundy na vešiak a začali jesť guláš. Ale však nevadí. Keď som dnes večer jedol makrelu, tak mi napadlo toto: dobrý zvuk vzniká jednoducho – treba mať dobrý song a dobrých muzikantov. Skies je krásny song a Kristína a Jakub sú najtalentovanejší hudobníci, akých som nahrával.” – Erik Horák.

“Vôbec sme neplánovali vydať túto skladbu ešte tento rok, mysleli sme, že budeme dlho čakať na postprodukciu, a výsledok prinesú azda Traja králi. Klip tiež vznikol spontánne počas cesty na jeden z našich koncertov v bielom vozidle Chevrolet sedan, niekde pri Banskej Bystrici. Skladba Skies je o tom ako sa veci menia a čas ide stále dopredu, ako to auto v ktorom sme sedeli.” dopĺňa Jakub.

“Prvý nápad na Skies vznikol u Davida Hodeka v štúdiu. Nahrávali sme u neho iné skladby, ktoré pripravujeme. David si tuším odskočil naložiť perkelt, ktorý varila jeho mama, výborná kuchárka, no a my sme si medzi tým nahrali nápad na túto pesničku na diktafón. O pár dní sme ju našli tak ako sme ju nahrali a rozhodli sme sa ju vydať. A to už je ten príbeh o Erikovi. Vzniklo to všetko z momentu pre moment a tak sme ju aj v momente vydali. Veríme, že sa bude páčiť.“

Video: Kristina Mihalova & Jakub Sedivy