Festival Sharpe ohlasuje prvé mená tretieho ročníka

Festival Sharpe ohlasuje prvé mená tretieho ročníka
foto: Tomáš Kuša zdroj: SHARPE festival

Hudobný festival a konferencia SHARPE ohlásil tretie pokračovanie. Do bratislavskej Novej Cvernovky prinesie v dňoch 24. a 25. apríla 2020 kvalitnú a progresívnu súčasnú tvorbu rôznych žánrov v spojení s hudobnou konferenciou. Okrem prvých potvrdených mien má na konte premiérovú nomináciu na európskych festivalových oceneniach vo svojej kategórii.

Cieľom festivalu SHARPE je aj tentokrát umožniť návštevníkom podporiť obľúbené a objaviť nepoznané hudobné mená bez žánrových obmedzení. Úspešné pokračovanie tejto snahy potvrdzujú už prví ohlásení interpreti, ktorí tvoria pestrú selekciu umelcov zo Slovenska aj zahraničia. Zo slovenských projektov potvrdili vystúpenia Isobutane, Edúv syn alebo Blanch. Odprezentuje sa tiež speváčka a skladateľka Katarína Máliková s tvorbou zo svojho aktuálneho albumu, ktorým zaujala nielen na domácej scéne, ale aj vo svetových rádiách. Skupinu prvých potvrdených mien zo zahraničia tvoria portugalský elektro punk Scúru Fitchádu, hypnotický krautrock z Belgicka Slumberland a britskí post punkeri Italia 90.

SHARPE sa od ostatných slovenských festivalov odlišuje svojím jedinečným konceptom, ktorým je spojenie festivalu s konferenciou pre hudobnú komunitu. Tá umožňuje hudobníkom, hudobným profesionálom a ľuďom so záujmom o hudobné diane zistiť viac o fungovaní a nových trendoch hudobného priemyslu. Za účasti domácich aj zahraničných expertov a profesionálov z hudobného prostredia si môžu účastníci konferencie prostredníctvom prednášok, panelových diskusií, workshopov a osobných stretnutí prehĺbiť svoje znalosti, získať novú inšpiráciu, nadobudnúť nové kontakty a nadviazať nové spolupráce. To všetko v neformálnej a priateľskej atmosfére v prostredí Novej Cvernovky. Podrobný konferenčný program bude postupne zverejnený v najbližších týždňoch.

Video: Scúru Fitchádu - "Sorrizu Margôs"

Za organizáciou SHARPE festivalu stojí iniciatíva LALA Slovak Music Export, ktorá sa nielen festivalom, ale aj celoročným aktivitami zaoberá rozvojom slovenskej hudobnej scény a jej prenikaním do zahraničia. „Sharpe festival poukazuje na obrovský hudobný potenciál a talent nielen tejto, ale aj okolitých krajín, od naliehavého punku po slastný ambient. Ostatne, naozaj vedia, ako organizovať podujatie,” znela pochvalná zmienka na adresu druhého ročníka od britského magazínu Louder Than War, pričom išlo o jeden z množstva pozitívnych komentárov.

Dlhodobé úsilie priniesť návštevníkom ten najlepší hudobný a kultúrny zážitok nezostal bez povšimnutia. Už druhá edícia festivalu SHARPE sa dočkala nominácie v ankete European Festival Awards v kategórii malých hudobných podujatí. Verejné hlasovanie posunulo SHARPE do desiatky najlepších európskych festivalov s kapacitou do desaťtisíc návštevníkov. O víťazovi sa rozhodne v januári v holandskom Groningene na ceremónii, ktorá bude súčasťou najväčšieho európskeho showcase festivalu Eurosonic Noorderslag.

Na SHARPE festival v priestoroch bratislavskej Novej Cvernovky 24. a 25. apríla 2020 je aktuálne v predpredaji obmedzené množstvo early bird festivalových vstupeniek v cene 19€. Po ich vypredaní stúpne cena festivalovej vstupenky na 25€. Pro pass umožňujúci vstup na konferenciu aj festival je v predaji za nemennú cenu 39€. Vstupenky zakúpite v sieti Tootoot.

Viac info nájdete na www.sharpe.sk alebo na Sharpe Festival na Facebooku, Instagrame a Twitteri. Kapely sa so svojou tvorbou môžu prihlasovať na webe festivalu do konca roka 2019.

Video: KATARÍNA MÁLIKOVÁ - DE PROFUNDIS

Značky: Festivaly