Slovenský producent Jimmy Pé vydáva nové EP Street Circus

Slovenský producent Jimmy Pé vydáva nové EP Street Circus
foto: Braňo Vincze

Novú tvorbu Jimmyho Pé sme naposledy mohli počuť na konci roka 2018. Minulý rok sa venoval najmä cestovaniu po krajinách južnej a juhovýchodnej Ázie, teraz po takmer roku a pol prichádza s novou EP nahrávkou, ktorej vydanie zastrešuje americké vydavateľstvo Slow Roast Records.

EP s názvom Street Circus obsahuje štyri klubové tracky v štýle bass music. Tri z nich sú typické Jimmyho bangre s ťažkotonážnymi rytmami a surovou energiou, štvorka s názvom Akinom zaujme klasickým oldschool hip-hopovým beatom v spojení so súčasným klubovým zvukom. Na tejto skladbe so slovenským producentom spolupracoval producent z Los Angeles Mono/Poly, parťák Flying Lotusa z jeho vydavateľstva Brainfeeder.

“Ten track som spravil na Bali ešte počas mojich minuloročných ciest. Som naozaj rád, že sa mi ho podarilo urobiť spoločne s Mono/Poly, ktorého už pár rokov sledujem,” hovorí Jimmy Pé na margo vydarenej spolupráce.

Novinka vychádza pod značkou Slow Roast Records. Jej zakladateľom je legendárny DJ Craze, svetový šampión najprestížnejšej turntablistickej súťaže DMC World DJ Championships, ktorú vyhral trikrát po sebe v rokoch 1998 až 2000. Ide o skutočný pojem vo svete hip-hopu, dídžejingu a klubovej scény, v biografii má okrem iného aj vystupovanie s Kanye Westom na jeho turné.

Video: Jimmy Pé - Street Circus EP // Teaser

Tento rok chystá aj ďalšie novinky a spolupráce

V rotáciách Rádia_FM aktuálne môžete počuť aj ďalšiu Jimmyho novinku s názvom Brrrap, ktorá je na jeho pomery dosť netradičná. “Ľudia mi píšu takmer denne, kde sa ten singel dá vypočuť. Zatiaľ som ho nezverejnil, no dám ho von čoskoro po tomto EPčku,” sľubuje Jimmy.

Po tom, ako dídžej a producent strávil viac ako pol roka cestovaním po Ázii, by sa dalo čakať, že jeho nová tvorba bude ovplyvnená tamojšou hudbou. Aj na tom sa momentálne pracuje, keďže ako prezradil, aktuálne na jednom zo svojich projektov spolupracuje s indickým hudobníkom.

Jeho plán je ešte pred letom vydať ďalšiu EP nahrávku, ktorá bude podľa neho tiež klubová, no v trochu inom žánri ako Street Circus. “Od návratu na Slovensko som za posledný polrok robil veľmi intenzívne na svojej tvorbe – mám asi 20 nových skladieb, kde som s každou úplne spoko, takže bude toho veľa! Mám tiež pripravených kopec spoluprác, ktoré sa dúfam podaria dokončiť.”

Čo sa týka hraní, v lete ho môžete vidieť na festivaloch – viacero vystúpení má už potvrdených a čaká sa už len na zverejnenie. Na jar má v kalendári aj niekoľko klubových hraní, momentálne je však vzhľadom na obmedzenia súvisiace s epidémiou koronavírusu otázne, či sa akcie uskutočnia. V každom prípade však tento rok o Jimmym ešte určite budeme počuť.

Text: Ghostwriter PR / Foto: Braňo Vincze

Interpret: Jimmy Pé
Značky: Nová hudba, Domáca scéna