Online festival Plody doby sa presúva na živé pódiá

Online festival Plody doby sa presúva na živé pódiá
foto: Róbert Jakubička zdroj: Ahudba.sk

Virtuálny festival Plody doby, ktorý vznikol v čase koronakrízy na podporu kultúry, pokračuje ďalej. Počas augusta sa presúva na vonkajšie pódiá s kapelami, ktoré sa tešia na svojich fanúšikov naživo – zodpovedne a pri zachovaní všetkých preventívnych opatrení. Plody doby pre fanúšikov prinášajú výnimočné koncerty vo výnimočnej dobe – špeciálne dvojkoncerty slovenských kapiel tentokrát naživo v Bratislave na novej mestskej pláži Tyršák

Plody doby prinesú na bratislavské nábrežie v priebehu augusta až tri koncerty – 13. augusta vystúpia ULTRAZVUK (Vec a Tono S.) a Darkness Positive + hostia, 20. augusta potešia fanúšikov kapely PARA a Korben Dallas a letné open-air dvojkoncerty uzavrú 26. augusta kapely HEX a Puding pani Elvisovej. Všetky koncerty Plody doby začínajú o 19:30, areál otvára svoje brány už o 19:00. Koncerty končia tesne pred desiatou, s ohľadom na zachovanie nočného kľudu. Vstupenky sú dostupné na Tootoot – prvá vlna predaja je za zvýhodnenú cenu v predaji už teraz.

Na živé hranie sa tešia aj samotné kapely, ktorým festivaly a letná koncertná sezóna veľmi chýbajú. “Rešpektujeme nariadenia, rešpektujeme náladu v spoločnosti a prajeme si, aby sa všetko vrátilo čím skôr do normálu. Tešíme sa, keď sa vrátime na pódiá v takej miere, na akú sme my a naši fanúšikovia zvyknutí,” konštatuje kapela HEX.

“Veríme, že fanúšikovia pri dodržiavaní požadovaných opatrení na koncerty chodiť budú. Nepochybujeme, že do tejto úspešnej kategórie bude patriť aj chystaný koncert s Parou na Tyršáku,” hovorí Matúš Németh z kapely Korben Dallas.

Lasky z kapely PARA dopĺňa: “Hrali sme zatiaľ na 2 festivaloch, na ktorých bol maximálny možný počet ľudí. Celkovo však dúfame, že sa situácia zlepší a pravidlá sa výrazne uvoľnia už čoskoro.”

Prinášať fanúšikom kultúru a hudobné zážitky aj v čase obmedzení je jedným z poslaní celého projektu Plody doby: “Tak, ako sme v období karantény priniesli hudbu bezpečne do domovov prostredníctvom online prenosov, naším cieľom je naďalej prinášať Plody doby v podobe kvalitných koncertov menších rozmerov v bezpečných a otvorených priestoroch,” hovorí Ondrej Geče, organizátor podujatia.

Špeciálne opatrenia v súvislosti s koronavírusom sa týkajú aj týchto koncertov. “Kapacita jednotlivých podujatí je stanovená na 900 návštevníkov, preto odporúčame využiť online predaj vstupeniek vopred, aby ste mali svoje miesto zaručené. Prosíme zároveň návštevníkov, aby boli zodpovední a ohľaduplní k svojmu okoliu – na koncertoch je potrebné dodržiavať rozostupy a používať ochranné rúško. Ak si ho niekto zabudne, sme pripravení – zakúpiť sa budú dať aj priamo na mieste pred vstupom na koncert,” spresňuje projektová manažérka Tatiana Kravčenko.

Návštevníci sa nemusia obávať ani prípadného zrušenia koncertov – vstupné zakúpené v systéme Tootoot sa v takom prípade automaticky vracia v plnej výške na účet návštevníkov do 4–5 pracovných dní odo dňa zrušenia.

Projekt Plody doby podporili partneri Zlatý Bažant, mestská pláž Tyršák a Tootoot.FM. “Sme veľmi radi, že značka Zlatý Bažant, ktorá je dlhoročným partnerom kultúry a umenia, pokračuje v podpore projektu Plody doby ako generálny partner a spolu s organizátormi prenáša online koncerty z obývačky na skutočné pódium. Návštevníkom sme k lístku na koncert pripravili príjemné osvieženie, ktoré si na mestskú pláž môžu prísť pred koncertom vychutnať aj s naším obľúbeným prípitkom: Na zdravie, Slovensko!,” hovorí Peter Tureček, Brand Manager značky Zlatý Bažant. Generálny partner podujatia ponúka návštevníkom so zakúpenými vstupenkami v deň koncertu špeciálnu akciu – pri kúpe piva Zlatý Bažant ´73 dostane každý návštevník druhé zdarma. Akcia trvá do otvorenia brán (19:00) na hlavných baroch Tyršáku.

Plody doby aj naďalej podporujú umelcov v núdzi, a to vďaka iniciatíve Aby kultúra žila. Fanúšikovia, ktorí chcú v náročnom období podporiť kultúru a umelcov dobrovoľným príspevkom, tak môžu urobiť na webovej stránke www.plodydoby.sk/podporte.

Projekt Plody doby vznikol ako prvý online festival na podporu kultúry a umelcov ako reakcia na krízovú situáciu v súvislosti s koronavírusom. V čase karantény vyzbieral vďaka dobrovoľným príspevkom spoločne s iniciatívou Aby kultúra žila vyše 12 000€ na podporu kultúry a umelcov v núdzi. Dnes pokračuje vo forme špeciálnych LIVE dvojkoncertov.

Vstupenky
https://tootoot.fm/sk/plodydoby
https://predpredaj.zoznam.sk/…y-na-tyrsaku

FB udalosti:
Darkness Positive & Ultrazvuk
https://www.facebook.com/…77029479171/
Korben Dallas & PARA https://www.facebook.com/…26896944551/
Puding pani Elvisovej & HEX
https://www.facebook.com/…65719174454/

Značky: Koncerty, Festivaly