Vydavateľstvo Weltschmerzen uvádza nový album Penumbra Vortex - Phases

Vydavateľstvo Weltschmerzen uvádza nový album Penumbra Vortex - Phases
foto: Juraj Starovecký

Fáza je zjavením, Phases je albumom mnohých zjavení: pôsobí nezemsky; ako nahrávka duniaceho orchestra utlačeného ostrým žiaľom. Jej štruktúra pozostáva z repetitívnych loopov a feedbacku, siaha od pochmúrnej jemnosti slákov po kolosálne prepálené dróny vhodné k headbangovaniu. Osamote. Je intímna ako dych organu a v niektorých bodoch ani o kúsok tichšia.

Phases je debutovým albumom Penumbra Vortex , sólo projektu Daniela Kozlíka známeho z rôznych doomových // hardcoreových projektov ( Möbius , Boiling Point , Unattended Funeral , bdy ), momentálne usadeného a tvoriaceho v Prahe. Album bol ovplyvnený a odkazuje na súčasných dronových // minimalistických skladateľovky ako William Basinski, Tim Hecker, Oren Ambarchi, či Kali Malone. Atmosférické zvukové polia nepatrnou repetitívnosťou spriadajú poslucháča do melancholického, meditatívneho a chmúrneho stavu. Weltschmerzen .

Phases (ws006) je šiestym albumom vydaným pod značkou slovenského romantického // experimentálneho vydavateľstva Weltschmerzen, zameraného na emočne ladenú, ľudsky prepojenú a zvukovo vyhranenú súčasnú hudbu. Doposiaľ vydali albumy projektov Tittingur , Fokular , Weltschmerzen , Tante Elze a Ujko .

Video: Penumbra Vortex — PHASES teaser