Česká kapela Nylon Jail tasí nový singel a zbrojí na jeseň

Česká kapela Nylon Jail tasí nový singel a zbrojí na jeseň

One Word je titulná skladba singlu novej kapely Nylon Jail a je predzvesťou debutového albumu, ktorý výjde na jeseň tohto roku. Tromi skladbami talentovaný Nylon Jail potvrdzujú, že sú veľkou nádejou nezávislej scény v Čechách.

Meno Michal Tučný je míľnik, na ktorom sa na dlhú dobu zastavilo country v Čechách. Tento míľnik však Nylon Jail míňajú oblúkom a skrotili country hravo a s ľahkosťou, aby následne šťavnatým beatom a sýtym vokálom popustili uzdu emóciám až ku konečnej jazde na plániach electro-country.

One word je základným kameňom Nylon Jail. „One Word je pieseň o láske. Vnútila sa sama. Akordy a melódie som zachytil, keď som ráno po prebudení sedel na posteli.“ Zveruje sa autor prevažnej časti celého repertoáru Roman. „Pieseň má dve polohy, ktoré Nylon Jail pestujú. V prvej časti rozprávame príbeh podkreslený obyčajnou gitarou, v druhej časti sme dali priechod emóciám. Hlavnú úlohu preberá chladná neha.

Ku skladbe One Word vznikne v lete videoklip (dátum vydania 1.9.2013) a aj tu ponúknu Nylon Jail niečo naviac a tak sa fanúšikovia môžu dočkať dvoch verzií skladby, kde jedna bude so spevom v angličtine a druhá v španielčine. Pritom obsah videoklipu bude totožný pre obe verzie. One Word samozrejme nebude chýbať ani na jesennom debutovom albume, ktoré sa bude nahrávať pod dohľadom Ondřeja Ježka v štúdiu Jámor. Rovnako ako „béčko“ singla Sun in Hell.Na albume však bude chýbať bonusová cover-verzia skladby Maniac, ktorá preslávila vďaka úspechu filmu Flashdance.

Singel One Word si môžete vypočuť alebo zakúpiť na stránkach indies.eu.

Nylon Jail na webe:
www.nylonjail.com
www.facebook.com/nylonjail

foto: Ondřej Hruška

Video: Nylon Jail at Jazz Tibet club - Sailing the soul

Zdroj: Indies Scope / Přemysl Štěpánek
Značky: Nová hudba, Hudba na stiahnutie