Jerguš Oravec ponúka na novom albume rock-blues vo všetkých podobách

Jerguš Oravec ponúka na novom albume rock-blues vo všetkých podobách

Je mladý, je talentovaný, spieva mu to a na gitaru hrá skvele. To je gitarista, spevák a skladateľ Jerguš Oravec. Nový album „Done So Far“ je výber skladieb zaznamenaných na koncertoch v brnenskom Klube Stará Pekárna, kde Jerguš Oravec vystúpil so svojimi spoluhráčmi pod názvom Jerguš Oravec Trio.

Kapela na nahrávke prezentuje bluesové štandardy, ale aj svoje autorské skladby. Počas koncertu zahral Jerguš Oravec aj tri Akustické sety sám s gitarou. Album vychádza v českom vydavateľstve Indies Scope.

Jerguš Oravec je nová výrazná postava bluesovej scény. Tento dvadsaťštyriročný slovenský spevák a gitarista si za veľmi krátku chvíľu vytvoril slušné renomé, a to ako svojim účinkovaním v predchádzajúcej kapele Next Page, tak aj pri rôznych príležitostiach spoluprácou s A'Conto, s Erichem „Bobošom“ Prochazkou, Štefanem Lengyelem a ďalšími. Pred rokom so svojím novým projektom úplne prekvapil a ohromil návštevníkov bluesového festivalu Blues Alive v Šumperku. Tento rok sa vracia na miesto činu, aby predstavil, a zároveň pokrstil svoj nový album nazvaný Done So Far.

Trio nahrávalo 29.8.2013 dva koncerty v brnenskej Staré Pekárně v klasickom obsadení gitara , basa , bicie. Vybraných šestnásť skladieb potom mixoval a mastroval Broněk Šmid v štúdiu Indies. Na albume sú štyri pesničky z autorskej dielne Jerguš Oravca. Trio ďalej natočilo skladby takých velikánov a legiend blues a rocku ako sú Robert Johnson, John Mayer, Jimi Page & Robert Plant, Bob Dylan či Jimi Hendrix. Album Done So Far vychádza 13. 11. 2013. Ešte ten istý týždeň, v sobotu 16. 11. 2013, bude Jerguš Oravec Trio tento album krstiť a prezentovať na hlavnom pódiu na festivale www.bluesalive.cz Alive v Šumperku.

Jerguš Oravec Trio sú:
Jerguš Oravec – gitara, spev
Marek Žilinec – bicie
Denis Pagáč – basa

Zoznam skladieb
1. That’s The Way (Page Jimi, Plant Robert) 05:25
2. Sweet Home Chicago, feat. J. Švihálek (Johnson Robert) 03:45
3. Real (Oravec Jerguš) 03:56
4. Vultures (Mayer John, Jordan Steve, Pino Palladino) 07:19
5. (You Won’t) Get Away (Oravec Jerguš) 03:56
6. No Such Thing (Mayer John, Cook Clay) 04:59
7. Stop This Train (Mayer John) 05:25
8. Stormy Monday (Walker T-Bone) 06:12
9. Yesterday Shutting Down (Harris David Ryan) 06:08
10. All Along The Watchtower (Dylan Bob) 06:22
11. Before You Accuse Me (Diddley Bo) 03:27
12. Rambling On My Mind (Johnson Robert) 04:44
13. Povedz (Oravec Jerguš) 05:27
14. Crossroads (Johnson Robert) 03:46
15. Fire (Hendrix Jimi) 03:30
16. Amadeus (Oravec Jerguš) 05:29

Video: Jerguš Oravec teaser pt1. (interview)

Video: Jerguš Oravec teaser pt2. (interview)

Zdroj: Indies Scope / Přemysl Štěpánek
Značky: Nová hudba, Domáca scéna