Jana Kirschner odštartovala turné „Moruša“, v Bratislave jej tlieskal vypredaný Ateliér Babylon!

Jana Kirschner odštartovala turné  „Moruša“, v Bratislave jej tlieskal vypredaný Ateliér Babylon!

Jana Kirschner odštartovala slovenské turné k novému albumu Moruša! Úspešná speváčka a skladateľka predstavila nové skladby v Trenčíne a v Bratislave. V hlavnom meste jej tlieskal vypredaný Ateliér Babylon! V rámci turné pod hlavičkou Orange Music Live ešte zahrá v Prešove a Banskej Bystrici. Koncerty v Žiline a v Martine sú už vypredané! Fanúšikovia si Janku budú môcť užiť aj na autogramiádach v kníhkupectvách Panta Rhei!

Speváčka a skladateľka Jana Kirschner odštartovala turné k novému albumu Moruša! V Trenčíne a v Bratislave zaspievala nové skladby Promenáda, Divná, Palisády, či Z jedného Martina. V hlavnom meste jej tlieskal vypredaný Ateliér Babylon! Divákov doslova roztancoval jej singel Sama, ktorý už znie v rádiovom éteri.

„Prvý koncert je vždy skúškou ohňom. Ale po koncerte v Trenčíne sme po pár minútach vedeli, že sme to dobre vymysleli a že to bude fungovať. Že je to niečo, na čo budú ľudia radi chodiť a šťastní odchádzať… A v Bratislave sme to potvrdili.“ Teší sa Jana Kirschner.

Okrem skladieb z novinky Moruša odzneli na koncerte aj hity Pokoj v duši, Modrá, Líška, Keby si bol môj a Na čiernom koni. Piesne v nových aranžmánoch získali úplne iný charakter. V dynamickej show Jana nádherne spievala, energicky komunikovala s hudobníkmi a na pódiu tancovala bosá. Diváci boli nadšení a Janku nechceli pustiť z pódia!

„Cítim sa trochu ako športovec po nejakom veľkom výkone. Je to naozaj náročné. Ale ustáli sme to a rozdali ľuďom dobrú energiu. V projekte Moruša sme spojili muzikantov z viacerých hudobných svetov. Chceli sme, aby to bolo niečo, na čo si ľudia zatancujú, zadupkajú… Všetko, čo sa deje na pódiu je spontánne.“ Prezradila Jana Kirschner.

Kapelu tvoria českí a slovenskí hudobníci, ktorí nový repertoár skúšali v Prahe a v Bratislave. Na pódiu to s Jankou roztočila zostava : kontrabas Rasťo Uhrík, bicie nástroje Martin Novák, gitara Tomáš Fuchs, klarinet Braňo Dugovič, akordeón Milan Osadský, violončelo Jozef Ľupták, husle Janko Kružliak, vibrafón Štefan Bugala a kapelník Eddie Stevens. Zostavu dopĺňa mužský spevácky kvartet Skety.

Projekt Moruša je rozdelený na dve časti, prvý album Moruša Biela ponúka deväť piesní z autorského pera speváčky a producenta Eddieho Stevensa. Album vyšiel vo vydavateľstve Slnko Records a fanúšikovia si ho môžu zakúpiť exkluzívne v sieti Panta Rhei a na www.pantarhei.sk. Nový album sa dá vypočuť cez službu MusicJet. Jana novinku predstaví naživo na ďalších piatich exkluzívnych koncertoch pod hlavičkou Orange Music Live. Koncerty v Martine a v Žiline sú už vypredané! Posledná možnosť vidieť Janku Kirschner s projektom Moruša je na koncertoch v Prešove a v Banskej Bystrici. Vstupenky na turné sú v predaji v sieti Ticketportal a na www.ticketportal.sk. Na Janu Kirschner sa môžete tešiť aj na autogramiádach, ktoré sa uskutočnia vo vybraných kníhkupectvách Panta Rhei po celom Slovensku.

MORUŠA BIELA TOUR Slovenská republika

15. 11. 2013 Žilina Mestské divadlo 19:00 vypredané
16. 11. 2013 Martin Museum Bar 19:00 vypredané
16.11. 2013 Martin Museum Bar 21:30 vypredané
19. 11. 2013 Prešov PKO Čierny Orol 19:00
20. 11. 2013 Banská Bystrica ŠH Dukla Štiavničky 19:00

Autogramiády v sieti kníhkupectiev Panta Rhei

15.11. 17:30 PantaRhei, Aupark, Žilina
16.11. 17:30 PantaRhei, Tulip, Martin
17.11. 14:00 Bibliotéka – Literárna kaviareň PantaRhei – CaféDias, Incheba, Bratislava
19.11. 17:30 PantaRhei, Max, Prešov
20.11. 17:30 PantaRhei, Europa, Banská Bystrica

Jana Kirschner, Ateliér Babylon Jana Kirschner, Ateliér Babylon Jana Kirschner, Ateliér Babylon
Zdroj: Propaganda House foto: René Miko
Interpret: Jana Kirschner
Značky: Nová hudba, Koncerty, Domáca scéna