Kapela Luno z Prahy vydáva nové EP "Lifecycles "

Kapela Luno z Prahy vydáva nové EP "Lifecycles " zdroj: Indies Scope

Započúvajte sa do melancholického elektro-rocku kapely Luno. Okrem nového EP skupina predstavuje aj nový videoklip.

Šesť-skladbové EP vyšlo 14. januára 2014, prvá skladba „Come and Fail“ bola zverejnená na štedrý deň 2013.

Plná polovica zo šiestich piesní, ktoré môžete na EP počuť, sú coververzie. „Nejedná sa o nejaký premyslený výber hitov, ide skôr o piesne, ktoré sa nám tak nejako samé priplietli do cesty“ , upresňuje kapela Luno . Medzi cover-verziami tak môžete počuť napríklad skladby od Bloc Party alebo Black Lips, s ktorými prešiel Šmity celú Európu ako zvukár. Posledný cover je cover len tak napoly, jedná sa o pieseň Fire in Your Heart, ktorú zložil kamarát kapely Guy Gatbois. „Tak napoly“ znamená, že kapela bola už prítomná na nahrávaní pôvodnej verzie pesničky. Ako sme si už zvykli, Luno sa neprestáva vyvíjať, a na novom EP opäť objavuje doteraz neprebádané vody.

Singel Come and Fail potvrdil trend, ktorý načal posledný radový album Zeroth – okrem bezútešnosti začína Luno ponúkať aj nádej. „Človek vlastne nikdy nevie, kam ho to v tom tvorivom procese zavedie, fakt ale je, že nádej a viera teraz hrá v mojom osobnom a vlastne i profesionálnom živote veľkú úlohu,“ zveruje sa Ema, autorka textov a speváčka. Tri autorské skladby sa s cover-verziami, skvelo dopĺňajú. Kapela opäť zvolila svoj ​​zavedený postup nahrávania, kedy časť nahrávala v štúdiu a časť doma. „Lezú nám z toho teda úplné deväťdesiatky“, okomentoval počas procesu nahrávania EP basgitarista Šmity, ktorý mal okrem basy na nahrávke na starosti aj mix.

Ukážky z EP nájdete na www.indies.eu .

V januári aj nový videoklip

Okrem nového EP predstavila kapela Luno v januári aj videoklip ku skladbe This is the Fake, ktorá pochádza z albumu Zeroth.

Video: Luno - This is the Fake

Zdroj: indies.eu
Interpret: Luno
Značky: Nová hudba, Nové videoklipy