Úspech skupiny Lavagance pokračuje! Vypočujte si remix skladby Gabriel od B-complexa

Úspech skupiny Lavagance pokračuje! Vypočujte si remix skladby Gabriel od B-complexa
foto: Michal Jelinek zdroj: Soul For Show

Skupina Lavagance vie, ako rozvíriť slovenské hudobné vody. Sotva stihli jej členovia predstaviť svoj nový klip k singlu Gabriel, na internete sa objavilo hneď niekoľko jeho vydarených remixov. Nové verzie tracku sa pozdávajú i samotným členom kapely. Za obzvlášť vydarenou variáciou Gabriela stojí jeden z našich najžiadanejších DJov, B-complex

Viete si predstaviť vlaňajší hit Gabriel skupiny Lavagance upravený v drum & bassovom remixe? Nemusíte namáhať hudobnú fantáziu, d´n´b nádych totiž v týchto dňoch prepožičal úspešnému singlu ten najpovolanejší – DJ B-Complex. Nepísaný kráľ slovenského drum & bassu si vydarenú skladbu natoľko obľúbil, až z toho napokon vznikla spontánna netradičná spolupráca Lavagance feat. DJ B-Complex. Obľúbený Gabriel vďaka tomu dostal novú tvár, o akej sa jeho autorom z renomovaného Lavavagance Studios pred rokom pri premiére ani nesnívalo. Dnes sú s výsledkom nadmieru spokojní.

„B-Complexa sme ohľadom remixu nemohli neosloviť. Je to majster svojho umenia a my sme veľmi radi, že sme urobili niečo spoločné. Prišlo to vcelku prirodzene – žiadny kalkul alebo deal, ale obojstranné sympatie a vôľa urobiť spolu niečo dobré a zaujímavé,“ zhoduje sa jednohlasne Lavagance a vzápätí dodáva, že iste nepôjde o poslednú spoluprácu s B-Complexom. „Aj on aj my pôsobíme každý vo vlastnom štúdiu, takže sa vieme navzájom určite posúvať a vzájomne si pomôcť. Naše stretnutia sú vždy plné, veľavravné, veľa sa bavíme a zabávame a otvárame si navzájom dvere medziľudské i štúdiové (smiech)“, pochvaľujú si chalani profesionálnu i ľudskú rovinu najnovšej spolupráce.

„Ak sa nemýlim, tak sme sa spoznali vďaka Smashovi, už dávnejšie sme sa dohadovali na remixovaní Deep Blue Sea, stretli sme sa párkrát v štúdiu, chalani mi púšťali veci, na ktorých pracovali, a keď som počul Gabriela, tak som si ho hneď vedel predstaviť v DNB remixe,“ spomína na zrod nového Gabriela B-Complex. „Je to super vec, a pokúsil som sa dostať ju do inej polohy. Trvalo celkom dlho, kým som dokončil finálnu verziu, keďže som práve riešil sťahovanie a hľadal som priestor pre štúdio. Medzitým, žiaľ za svojím Gabrielom odišiel jeden z mojich kamarátov, tak by som mu týmto remix rád venoval,“ dodáva.

Lavagance dotvoril atmosféru remixu vizuálom v podobe lyric videa, ktorého produkciu zveril talentovanému mladému hudobníkovi Tomovi Lobbovi (Beyond Music). „Tom je šikovný mladý muž, ktorý nám a Marekovi Rakovickému pomáha už aj ako štúdiový zvukár v rámci Lvgnc Studios,“ vysvetľuje kapela. „Jeho video sa nám veľmi páči, s obrazom sa to hneď lepšie počúva, korešponduje to a spolupracuje. Je to také low-budgetové potešenie, snáď aj pre našich fanúšikov aj pre fanúšikov B-Complexa,“ hodnotí napokon špeciálne lyric video k remixu.

„Fanúšikov Gabriela určite poteší informácia, že Lavagance sa k tejto skladbe nevracia naposledy. Singel sa dočká ešte minimálne jednej zaujímavej obmeny.  Akej, to prezradíme už čoskoro. Okrem toho prinesie Lavagance do konca toho roka ešte niekoľko prekvapení, na ktoré sa už teraz veľmi tešíme,“ dodáva na záver staronový manažér skupiny, Mário Smashing.

Video: Lavagance 'Gabriel' (B-COMPLEX Remix) | official lyric video

Zdroj: Soul For Show
Interpret: Lavagance
Značky: Nová hudba, Nové videoklipy, Domáca scéna