Domácu scénu zastúpia na BA City Beats formácie Dynamo team, Modré hory a Walter Schnitzelsson

Domácu scénu zastúpia na BA City Beats formácie Dynamo team, Modré hory a Walter Schnitzelsson
foto: Peter&Veronika

Na festivale BA City Beats bude mať popri zahraničných interpretoch svoje zastúpenie aj domáca scéna. Na Pláži pod Ufom v Bratislave sa 20. a 21. júna predstavia slovenské formácie Dynamo Team, Modré hory a Walter Schnitzelsson. Spája ich niekoľko vecí, okrem iného aj to, že každá z nich má na konte aspoň jednu Radio_Head Award a všetky tri vydali vlani nové štúdiové albumy. Zástupcovia slovenskej scény nebudú chýbať ani v klube LOFT!, kde sa budú dve noci za sebou konať oficiálne afterpárty po dianí v hlavnom areáli. Mená dídžejov a producentov, ktorí tam zahrajú, zverejnia organizátori v máji.

Dynamo Team je projektom Mikea Larka a.k.a. Michala Štofeja z kapely Hudba z Marsu. Založil ho spolu s manželkou Luciou, pričom na scéne debutovali optimistickým tanečným albumom Slavia (2011), ktorý nahrali v slávnych londýnskych Abbey Road Studios. Nahrávka obsahuje chytľavú skladbu Roll The Dynamo, ale i singel OK Let's Go!. Druhá menovaná znela istý čas doslova po celej Severnej Amerike, keď si ju pre svoju reklamu vybrala automobilka Hyundai. V súčasnosti je Dynamo Team plnohodnotnou živou kapelou, v ktorej okrem Larka figurujú tiež Barbora Martinkovičová (spev a microkorg), Ramon Esteves (basgitara) a Daniel Kravec (bicie). V tom istom zložení vystúpia aj na BA City Beats, kde predstavia nielen debut, ale i minuloročný album s názvom 1977.

Modré hory, to sú Pavol “Lyrik” Remiáš a Marián “Bene” Benkovič – dvojica, ktorá už roky ukazuje, že slovenský rap nemusí byť len o stokrát povedaných klišé a oslave materiálnych vecí. Dokázali to aj pri najnovšom albume Big Beat s hosťami ako Boy Wonder, Katarzia alebo Stanka Apfelová. S nahrávkou uspeli u fanúšikov i kritikov a v marci si za ňu zo Starej tržnice odniesli Radio_Head Award. Najnovším počinom formácie Modré hory je skladba Nepokoj. Ide o titulnú pieseň k filmu Slovensko 2.0 (2014), ktorý sa očami desiatich režisérov pozerá na moderné dejiny Slovenska. Aj táto vec zaznie naživo, v sobotu 21. júna na Pláži pod Ufom.

Trojčlenná bratislavská formácia Walter Schnitzelsson zaujala na jeseň 2012 debutovým EP Mother. Ešte väčšiu pozornosť na seba pritiahli singlom This Night's Fever s veselým fanúšikovským videoklipom a tiež debutovým albumom Fever, ktorý im vyšiel na značke Slnko records. Walter Schnitzelsson si už zahrali na takých festivaloch ako Pohoda, Žákovic Open, Barbakan alebo Grape a vlani v júni dokonca v hlavnom meste predskakovali Peteovi Dohertymu z Babyshambles. Sme radi, že svoju festivalovú zbierku si rozšíria aj o BA City Beats, kde zahrajú hneď na úvod, v piatok 20. júna.

Najväčším menom festivalu BA City Beats zostáva anglický spevák John Newman, ktorý sa preslávil ako vokalista v skladbách kapely Rudimental a tiež vlastným hitmi Love Me Again a Cheating. Okrem neho sa v Bratislave ukáže aj britský spevák a gitarista Fink, nemecká formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom, britská soulová speváčka Lulu James, islandská štvorica Sísý Ey a izraelská formácia Tamir Grinberg Trio. Permanentky na dva dni trvajúci festival, ktorý 19. júna v AEGON aréne NTC predznamená koncert britského muzikanta Jamieho Culluma, sa predávajú na stránke www.bacitybeats.sk. Aktuálne stojí lístok 25 eur, pričom cena sa bude zvyšovať.

Video: Dynamo Team - Roll The Dynamo

Video: Walter Schnitzelsson - This Nights Fever

Video: Modré hory - Country 2008