Kapela Billy Barman predstavuje klip ku skladbe Traja a svoju prvú vinylovú platňu!

Kapela Billy Barman predstavuje klip ku skladbe Traja a svoju prvú vinylovú platňu!

Bezprostredne po ukončení koncertného turné Back To The Clubs prináša skupina Billy Barman fanúšikom ďalšie novinky. Aktuálny album „Modrý jazyk“ vydáva vo forme svojho prvého vinylu. Okrem toho dala kapela vizuálnu podobu svojmu poslednému singlu „Traja“

Billy Barman ukončil mesačnú koncertnú šnúru Back To The Clubs a zahájil prípravy na letnú festivalovú sezónu. Turné po boku spriatelených skupín Walter SchnitzelssonBad Karma Boy hodnotia „barmani“ s odstupom času ako výborný nápad. Presvedčili ich o tom pozitívne reakcie fanúšikov počas koncertov. „Pred turné sme sa trochu obávali, či tri kapely nebudú veľa, ale nakoniec sa táto kombinácia ukázala ako veľmi dobrá. Fungovalo to skvele!“ bilancujú chalani. „Náš bubeník Teo hovorí, že turné sa podarilo na 83 %. Podľa mňa na 87 %,“ dodáva s úsmevom o vydarenej symbióze troch skupín člen Billy Barmana Jozef Vrábel.

Ešte pred odchodom na spomínané turné stihla svojrázna hudobná zostava nakrútiť videoklip k aktuálnemu singlu Traja. Na režisérsku stoličku sa posadil Martin „Šule“ Schulte, ktorý si našiel s „barmanmi“ spoločnú umeleckú reč okamžite: „So Šulem sme robili prvýkrát, ale on to nerobil určite prvýkrát!“ pochvaľuje si Martinovu prácu Juraj Podmanický. „Natočil veľa dobrých vecí. Spolupráca s ním je veľmi dobrá, rýchla a ako on hovorí – „dojdi zajtra na Šafko o ôsmej a uvidíme, bude to taký jam“, opisuje Juraj príjemnú atmosféru na nakrúcaní a dodáva, že fanúšikovia Billy Barmana sa môžu tentokrát tešiť na „veľmi ľahký, trochu vtipný klip, s dynamickým strihom“. „Bol to jeden deň strávený v priestore zimmerfrei pred obrovskou stenou plnou starých posterov a druhý deň strávený v uliciach Bratislavy, kde boli oni! TRAJAAA :).“

Okrem nového videoklipu sa Billy Barman v týchto dňoch vytešuje z nového prírastku v diskografii – zo svojej prvej vinylovej platne Modrý jazyk. Aký pocit bol vidieť a počuť sa poprvýkrát na vinyle? „Pocit je to určite úžasný, ale zas mixáž a máster, ktoré sa robili špeciálne pre vinyl, sú spravené tak zrozumiteľne a čisto, že odhalí všetky nedostatky skladieb. Na druhej strane, poslucháč bude mať možnosť počuť Billy Barmana v inom svetle, respektíve v „teple“,“ hodnotí vlastnú novinku Juraj Podmanický.

Platňa vychádza v limitovanom náklade 500 kusov pre zberateľov vo forme 180 gramového vinylu s rozkladacím bookletom a pribaleným CD. Fanúšikovia si ju môžu kúpiť osobne v kamennej predajni Dr. Horáka alebo objednať cez web: hudba.drhorak­.sk/alba/1697/mo­dry-jazyk/?idn=22 a na billybarman.sk: www.billybarman.sk , prípadne kúpiť za špeciálnu cenu na koncertoch. Vydanie kapela opätovne zverila Pavlovi Maruščákovi z vydavateľstva Pavian Records, ktorý tento rok získal špeciálne ocenenie Rádia_FM Radio Head Award v kategórii Cena za prínos do hudby.

Video: Billy Barman - Traja