Never Sol má nový klip a teší sa na festivalové leto

Never Sol má nový klip a teší sa na festivalové leto
foto: Roman Prikřyl

Jedna z najväčších nádejí českej hudobnej scény Never Sol urobila ďalší významný krok k tomu, aby sa so svojou tvorbou presadila aj mimo svojej domoviny – na konci mája vydáva na základe exkluzívnej licencie Supraphonu na CD a LP minuloročný debut Under Quiet v celosvetovej distribúcii nemecký label Denovali Records! Celosvetové vydanie debutu sprevádza naviac tiež zbrusu nový klip ku skladbe Run With The Wolves

„Je to pre mňa veľká pocta. Asi by ma nikdy nenapadlo, že sa niečo také podarí a ešte k tomu vlastne náhodou. Hrali sme s Floexom vlani v septembri na Denovali Swingfeste a po koncerte sme sa nejako dostali k tomu, že mám ešte svoj projekt. Zaujímalo ich, akú hudbu robím, tak som tam nechala album Under Quiet, ktorý bol vtedy asi týždeň čerstvo po vydaní. V Denovali sa páčil a zahájili sme spoluprácu,“ hovorí o vydaní debutu u Denovali Records Never Sol, ktorá si za album Under Quiet vyslúžila nomináciu na Cenu českej hudobnej kritiky Apollo 2013, 4. priečku v rebríčku najlepších českých albumov roka 2013 podľa redakcie Musicserver.cz a dve nominácie na Ceny Anděl.

„Album vychádza s dvoma bonusovými trackmi: s akustickou verziou Hands a remixom Places od Romana Přikryla z Fiordmoss. Všetky tracky sú novo zmasterované a doska má novú grafiku,“ dodáva Never Sol.

Celosvetové vydanie Under Quiet sprevádza aj nový klip. Ten vznikol v réžii Štěpána „Fok“ Vodrážky na jeden záber a Never Sol k spolupráci dodáva: „So Štefanom sme dlho vymýšľali, kde klip natočiť. Chcela som niečo minimalistického, neokázalého. Po mnohých verziách sme skončili pri krásnom skleníku vo Valeči. Skleník a priestory záhrady okolo neho nás inšpirovali základnú myšlienku ešte trochu rozviesť. Celý tím okolo natáčania fungoval perfektne a Štěpán sa toho zhostil skvele.“

Leto bude pre Never Sol predovšetkým festivalové. Vidieť naživo ju môžete napríklad už 20. 6. na pražských United Islands, 21. 6. na Valašskom Špalíčku, ale aj 11. 7. na festivale Pohoda a 19. 7. na festivale Colours of Ostrava.

„Z hranie na týchto festivaloch mám obrovskú radosť. Každý z nich je vo svojom zmysle jedinečná udalosť v mieste, kde prebieha. Byť tohto súčasťou je splneným snom,“ komentuje to Never Sol, ktorá na jeseň tohto roku plánuje tiež koncerty v zahraničí.

Video: Never Sol - Run With The Wolves

Interpret: Never Sol
Značky: Nové videoklipy