MTV prinesie do centra Bratislavy koncerty Lavagance a Walter Schnitzelsson, vstup bude voľný

MTV prinesie do centra Bratislavy koncerty Lavagance a Walter Schnitzelsson, vstup bude voľný

Príjemné počasie doznievajúceho leta, nádherná scenéria Starého mesta a hudba, ktorá v centre slovenskej metropoly znie len zriedkakedy. To je len stručná charakteristika podujatia, ktoré na začiatok septembra pripravuje hudobná televízia MTV Rocks v spolupráci s UPC. Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa ich zásluhou v piatok 12. septembra naživo predvedú slovenské formácie Lavagance a Walter Schnitzelsson. Prísť môže naozaj každý, pretože vstup na obe vystúpenia bude voľný.

“Po dlhšom čase odohráme opäť bratislavský koncert, ktorý bude navyše prvým po letnej festivalovej sezóne. Na jeseň pripravujeme nový singel, a ten by sme radi, možno premiérovo, zaradili do setlistu nášho koncertu. Veríme, že spoločný koncert s WS v centre Bratislavy priláka nielen našich fanúšikov, ale aj zvedavcov, nové tváre a tých, ktorý sa nedostanú na náš klubový koncert alebo na nás nemali šťastie počas leta,” uviedol na margo pripravovanej akcie gitarista Lavagance Mário Smashing.

Pre značku MTV pôjde už o druhý podobný event na Hviezdoslavovom námestí. Vlani v máji v premiére priniesla koncerty skupín Billy Barman a Purist. Hudbu prvej menovanej zaradila televízia aj do svojho vysielania, pričom nie je vylúčené, že podobný osud stihne aj niektorú zo skladieb kapiel Lavagance a Walter Schnitzelsson.

“Veľmi nás teší, že môžeme týmto spôsobom podporovať kvalitnú domácu tvorbu mladých hudobníkov a veríme, že aj takto by sme ich mohli zviditeľniť za slovenskými hranicami,” uviedla Simona Kocian, marketingová manažérka spoločnosti UPC Slovensko, ktorá okrem MTV Rocks prináša aj ďalšie hudobné televízie z portfólia spoločnosti Viacom ako MTV, MTV Dance, VH1 alebo VH1 Classic.

Kapela Lavagance naposledy zaujala skladbou Princess Of The Light, ku ktorej vznikli hneď dva zaujímavé videoklipy. Pri tom druhom s formáciou spolupracoval Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK). Lavagance majú na konte nahrávky ako Back To Attraction (2006), Orthodox Experience (2007), Divine Darkness (2009) či I Like This Temper (2009) a hity ako Miles, Blood, Gabriel alebo Orthodox Experience. Medzi jej najväčšie koncertné úspechy patria dvojnásobné predskakovania na slovenských koncertoch legiend Depeche Mode a Duran Duran či hranie pred švédskou formáciou Mando Diao v slávnej viedenskej Stadthalle.

Trojčlenná bratislavská formácia Walter Schnitzelsson zaujala na jeseň 2012 debutovým EP Mother. Nasledoval singel This Night's Fever, ktorý pochádza z debutového albumu Fever (2013). Táto nahrávka obsahuje aj ich ďalší singel – skladbu Cut Your Hair, ku ktorej hudobníci len nedávno zverejnili videoklip. Walter Schnitzelsson si už zahrali na festivaloch ako Pohoda, Žákovic Open, Barbakan, BA City Beats alebo Grape a vlani v júni predskakovali v Bratislave slávnemu Peteovi Dohertymu z Babyshambles.

Oficiálny event: https://www.facebook.com/…40197620782/