Česká kapela Luno vydala svoje najlepšie skladby v akustickej podobe

Česká kapela Luno vydala svoje najlepšie skladby v akustickej podobe zdroj: Indies Scope

Akustické verzie tých najlepších skladieb kapely Luno sú priezračné piesne, ktoré dávajú ešte viac priestoru speváčke Eme Brabcovej. O výnimočnosti snového vokálu Emy Brabcovej sa môžete presvedčiť na novej nahrávke šestnástich skladieb pomenovanej Close To Silence.

Bez rockových gitár, elektroniky a vôbec všetkého čo zdobí sound pražských Luno, sa zjavia čisté a krásne pesničky a nezameniteľný hlas Emy. Toto si kapela overila na akustickom koncerte v pražskej Akropole v januári 2014 a potom už bol len krôčik od nahrania skladieb aj na album.

Výber skladieb je prierezom všetkých albumov kapely. Najväčší počet je z albumu eponymného albumu Luno, akustickej úpravy sa dočkalo šesť skladieb. „Na výbere pesničiek albumu sme sa zhodli ľahko a navyše aj aranžmá vznikali prirodzene. Väčšina vecí (snáď až na jednu) má úplne rovnakú harmóniu, spev sa nemusel nijako zvlášť upravovať, len sme vymýšľali backvokály. Bavilo nás to.“ Hovorí o nahrávaní basgitarista a zakladajúci člen kapely Šmity.

Svoj prvý akustický album Close To Silence nahrávala Ema Brabcová už vo vysokom stupni tehotenstva. "Spievalo sa mi prekvapivo dobre. Musela som ale sedieť, inak ma za chvíľu boleli nohy a tiež som bola unavená. Niekto hovorí, že by sa sedieť pri speve nemalo. Mne to ale mimoriadne vyhovuje. Vlastne v sede normálne aj nahrávam. Myslim, že je to tiež tým, že sa tak trošku uzemním a to je tiež to, čo ja celkom potrebujem:-) " zveruje sa Ema Brabcová. Že pokojná poloha a priezračnosť skladbám pristane, je zrejmé od prvého tónu nahrávky. Vedľa spevu dominuje klavír Františka Boříka. Akustickú nahrávku obohatili aj ďalší hostia, ako sú napríklad vokalistky Denisa a Simona Katzer alebo čelistka Terézie Kovalová.

„Neakustickému Lunu by sláčiky možno na pódiu moc nechutili, ale kto vie. :-) Čoskoro budeme robiť nový album a ja som sama zvedavá, akou cestou sa vlastne vydáme ?! :-)“ Hovorí speváčka Ema Brabcová.

Video: Luno - Target Fish

Interpret: Luno
Značky: Nová hudba, Nové videoklipy